ЖИТТЯ

В Україні студенти-чоловіки не зможуть виїжджати за кордон: ухвалили нове рішення

В Україні студентам-чоловікам заборонили виїжджати за кордон. Таке рішення прийняли через масові підробки документів.

Вище військове керівництво скасувало можливість перетину кордону студентам-чоловікам  на період воєнного часу. Обмеження почало діяти з 14 вересня. Про це в коментарі LIGA.Life розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Інформатор.

Студенти, які на момент початку мобілізації навчалися в іноземних закладах вищої освіти (ЗВО), могли виїхати за кордон. Для цього потрібна була довідка від територіального центру комплектування.

“Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання”, – говорить Демченко.

Останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном. За статистикою ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні зафіксували близько 600 порушників, які використали підроблені документи. Зважаючи на це, вище військове керівництво ухвалило нове рішення. Мова йде про скасування можливості пропуску навіть цій категорії громадян.

“За Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону” – заявляє Демченко.

Нагадаємо, що Переяславська громада отримала гуманітарну допомогу, її передали у 120 родин. Детальніше про подію, читайте тут.

Нагору