ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: чи знайде “Пісочний чоловік” втрачені артефакти

Вихідні – час для атмосферних серіалів. Фантазійний серіал “Пісочний чоловік” від Netflix не залишить вас байдужими до царства сновидінь.

Редакція Інформатора продовжує свою рубрику “Інформатор вихідного дня”. Тут ми ділимось з вами враженнями про фільми, серіали, книги тощо. Цього разу розповімо про нещодавно переглянутий нашою журналісткою серіал “Пісочний чоловік” (2022) від Netflix.

Я переглядала цей серіал з великим захопленням. Кожна серія закінчувалась на кульмінаційному моменті, тож хотілось дізнатись, що ж буде далі. Фантастичний сюжет не залишить байдужим нікого.

За сюжетом, чаклун Родерік Берджесс закликав у наш світ повелителя царства снів Морфея. Родерік намагався ув’язнити саму Смерть, щоб повернути свого загиблого сина, але чомусь прикликав Морфея. Відібравши у знесиленого Морфея його спорядження, він ув’язнив бранця в скляну сферу, сподіваючись отримати з цього вигоду. Будучи не в змозі виконати бажання чаклуна, Морфей довгі роки був ув’язненим.

У цей час мільйони людей уразила загадкова сонна хвороба. Через десятки років Морфею вдалося звільнитися і повернутися у власний вимір, де він із жахом дізнався, що його царство занепало. Вирішивши відновити свій світ, Морфей вирушив на пошуки втрачених артефактів.

Здавалось все просто – Морфей швидко знайде свої артефакти і заживе у царстві снів, як і раніше. Та де там – деякі піддані царства відчули свободу людського життя та вже не хочуть повертатись назад. Вони всіма силами заважають Морфею знайти артефакти, а головним противником стає Самаритянин. Він також шукає знаряддя Морфея.

Серіал має 11 епізодів, у яких йдеться як про жителів сонного царства, так і про простих людей. Всі вони безпосередньо пов’язані між собою. Морфею потрібно пройти важкий і довгий шлях до своєї мети. Та чи впорається він із труднощами, щоб знайти свої артефакти?

“Пісочний чоловік” – це чи не найвідоміший комікс видавництва Vertigo та одна із найпримітніших робіт письменника Ніла Геймана. Комікс породив цілу франшизу із багатомільйонною армією фанатів, а екранізувати його намагалися ще з 90-х років. Продюсерами екранізації стали сам Гейман разом з Девідом Гоєром. Головну роль виконав Том Старрідж. Серед інших акторів: Бойд Голбрук, Петтон Освальт, Кірбі Гавелл-Баптіст, Дженна Коулман, Мейсон Александр Парк, Донна Престон та інші.

А із попереднім матеріалом цієї рубрики ознайомтесь за посиланням. Там наша журналістка розповідала про “Афериста із Тіндера”.

Оксана Симоненко

Нагору