ЖИТТЯ

У Переяславі провели забіг пам’яті Героїв: взяли участь 11 людей

Переяславці взяли участь у всеукраїнсько-патріотичному забігові пам’яті. Участь взяли 11 людей.

Сьогодні, 24 вересня, у Переяславі на стадіоні ім. В. Лобановського провели забіг на підтримку загиблих захисників та їхніх сімей. Таким чином у всій Україні та навіть за кордоном вшановують пам’ять воїнів. Акція має назву “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. До неї всі охочі могли долучитись з 24 серпня до 25 вересня. Про це повідомляє Інформатор.

Для участі потрібно було зареєструватися. Після цього на електрону пошту учасника мало прийти ім’я полеглого українського Героя, за якого він біжить і таким чином вшановує його пам’ять і честь. Також можна обрати дистанцію: 2, 5 або 10 кілометрів. Після забігу в соцмережах розміщують публікації з певним дотриманням вимог та хештегами.

Перед забігом у Переяславі хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв. Участь взяли одинадцять переяславців: учні гімназії №2 та волонтери молодіжного простору “Зустріч”. Учасники були різного віку – від 7 до 33 років. Всі долали дистанцію 2 кілометри, обмежень у часі не було.

13-річна Поліна Бурчик з гімназії розповіла таке: “Коли ми подавали заявки, обрали ім’я нашого друга Валерія Сахна. Він помер півтора місяця тому при виконанні бойового завдання, захищаючи нашу країну”.

Після пробіжки 7-річний Матвій поділився враженнями: “Мені дуже сподобалось, бо ми шанували пам’ять Героїв і це було корисно для здоров’я. Я б ще хотів так побігати”.

Учасники забігу

Всі на старті

Початок забігу

Найменший і найстарший учасники

Всі пробігли два кілометри

Поліна Бурчик та її номер

Нагадаємо, що вчора до Переяслава приїжджав Анатолій Анатоліч. Про що він розповідав, читайте за посиланням.

Яна Малишко

Нагору