Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Хотів би взяти інтерв’ю у когось із російських пропагандистів”: що розповів Анатолій Анатоліч у Переяславі

До університету Переяслава завітав відомий журналіст та телеведучий Анатолій Анатоліч. Про що розповідав студентам?

Вчора, 23 вересня, у рамках проєкту “Відкритий університет” до Університету Григорія Сковороди в Переяславі прихав інтерв’юер, радіо- та телеведучий Анатолій Анатоліч. Багатьом він відомий за такими шоу, як “Happy Ранок” на ХітFM, “Сніданок з 1+1” та “Ранок з Україною” або за YouTube-каналом “Зе інтерв’юер”. Студенти поспілкувались із шоуменом на різні теми, одна з них – проєкт “Невтрачене покоління”. Присутні стали його частиною, відповівши на кілька запитань гостя. Детальніше про зустріч розповідає Інформатор.

Спершу з вітальним словом виступив ректор університету Віталій Коцур: “Ідея таких зустрічей виникла п’ять років тому з нашими аспірантами. Проводимо зустрічі з людьми, які, по суті, зараз є творцями історії, які впливають на маси, з яких ми беремо приклад, ті, які роблять нашу державу кращою і формують нашу націю. Таких зіркових зустрічей було вже понад тридцять”. Після цього слово надали Анатолію Анатолічу.

Шлях від простого хлопця з Кривого Рогу до відомого телеведучого

– Я навчався в 95-тій гімназії, в тій самій, де навчався президент та половина учасників “95-го кварталу”. Потім навчався в місцевому університеті на спеціальності “Контроль та ревізія”. У той час я проводив різні університетські концерти, і вже тоді зрозумів, що за своєю спеціальністю працювати не буду. Потім, коли переїхав до Києва, почав працювати на радіо, згодом і телеведучим на каналах “1+1”, “Прямий” та “Україна”. Чотири роки тому я почав займатися своїм YouTube-каналом “Зе інтерв’юер”.

Взагалі, коли тобі 37, то ти починаєш аналізувати певні моменти свого життя, і думати, чому зараз саме так. Це все, по суті, боротьба з комплексами. У школі старшокласники насміхалися із нас, менших, коли ми вигадували якісь постановки тощо. Коли став дорослим, вирішив ці комплекси перебороти.

“Невтрачене покоління” та майбутні проєкти

– “Невтрачене покоління” – це проєкт про молодих людей 17-23 років, про яких завжди кажуть “втрачене покоління”, і так було завжди. Але зараз ці люди є справжньою силою на фронті та в усіх сферах, що сприяють нашій перемозі. Я хочу зробити цикл з восьми програм про людей, які є рушійною силою нашої країни. Це – волонтери, медики, стартапери, які роблять великі проєкти.

Другий проєкт, який я планую знімати, пов’язаний з українськими містами. Це буде історія про Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Харків, Дніпро – про міста, які зараз є прифронтовими.

І останній проєкт буде схожий на програму “Що? Де? Коли?”. У цьому шоу всі запитання будуть пов’язані з історією України, фейками російської пропаганди і всім, що зараз відбувається в державі. Наприклад, буде таке запитання: “У чорній скриньці те, чим російські пропагандисти прикрашають своїх глядачів. Водночас воно є символом однієї із європейських країн. Що це?”. (Студенти відразу відповіли правильно. А ви зможете? Пишіть у коментарях в нашому Telegram-каналіред.).

Подорожі не для розваги

– Будь-яка подорож – це частина вашої освіти. Ви навіть не уявляєте наскільки. Чому я вважаю важливим бачити світ? Тому що ти розумієш просту річ – наскільки він крутий! Світ настільки дивовижний, настільки люди всюди відрізняються, хоча ми всі приблизно однакові – це фантастично. І тільки так, через пізнавання світу, ти можеш зрозуміти, чим тобі займатися, ким ти хочеш бути і яким буде твоє майбутнє. У вашому віці, для вас, молодих українців, відкритий весь світ. Я зараз не про міграцію, я б це казав вам і пів року тому, і особливо зараз коли українців знає весь світ, я дуже хочу, щоб ви цим користувались.

Було й кілька запитань від студентів. Відібрали для публікації деякі.

– Чи були ви старанним студентом?

– Так, я взагалі дуже непогано навчався. На другому курсі отримав премію “Найкращий студент Дніпропетровської області”. Була навіть зустріч з губернатором, він подарував мені годинник. Він досі в мене зберігається. Згодом, коли я вирішив, що буду займатись іншим, бажання навчатися ставало все менше.

Протягом розмови Анатолій Анатоліч закликав молодь вивчати англійську мову. Зазначав, що без неї майбутнього немає. Тож логічними були й запитання щодо цього:

– Чому ви вирішили вивчати англійську мову лише в 26 років?

– Коли я жив у Кривому Розі, вона мені непотрібна була. Якби я почав вивчати її раніше, то, наприклад, міг бути ведучим Євробачення. Коли обирали ведучих, я також подавав свою заявку, але моя англійська хоч і була непоганою, але недостатньо. І це був такий удар.

– У кого б ви мріяли взяти інтерв’ю?

– Немає таких насправді. Було б цікаво поспілкуватися з кимось із відвертих російських пропагандистів. Мені здається, що я б їх “розвалив”.

Після всіх запитань від студентів спікер і сам провів опитування аудиторії про подорожі, вживання алкоголю, українську мову, ставлення до ЛГБТ та росіян. Зняв це все на камеру смартфона. Певно, використає у майбутніх проєктах.

Колективне фото на згадку

Сфотографуватися із зіркою могли всі охочі

Анатолій Анатоліч не лише знімався, а й знімав

Ректор університету Віталій Коцур привітав гостя

Слухачів зібралася повна зала

Нагадаємо, що Анатолій Анатоліч заради зустрічі з студентами УГСП відмовився від зйомок у гумористичному шоу “Срач” на YouTube-каналі “Леви на джипі”: “Там Бєдняков не міг бути у визначений час і вони запропонували перенести на сьогодні на 16:00. Я сказав, що не можу, бо їду до університету Переяслава”.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору