ЖИТТЯ

Чи поїде до Семенівки вслід за кубком чемпіона “золота бутса”: 13 тур першості Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Семенівка (Студениківська ТГ) – чемпіон, “Матадор-Університет” (Переяслав) – “срібний” призер, Лецьки (Циблівська ТГ) – точно останні, а “Бурти” (Переяслав) – передостанні. Перед останнім туром чемпіонат Переяславщини з футболу дав чимало відповідей на важливі запитання. Однак інтрига ще є – Вовчків (Переяславська ТГ), “Переяслав” та “Дніпро” (Дівички) ведуть боротьбу за “бронзу”. А найкращий голеадор чемпіонату змінюється мало не після кожного туру. Інформатор підбиває статистичні підсумки після 13 туру.

Голи

Оскільки матч “Переяслав” – Лецьки завершився технічною перемогою господарів, у підрахунках ми враховуємо дані лише двох ігор. У них команди забили 8 м’ячів, у середньому – 4 за матч. Лише Семенівка відзначилася 5 разів, і впевнено закріпилася на позиції найрезультативнішої команди турніру – 56 м’ячів. Очевидно, що її вже ніхто не наздожене, адже в найближчого переслідувача – “Матадора” – 32 м’ячі.

Оформивши хет-трик у воротах “Буртів” Петро Висоцький із Семенівки із 13 голами очолив гонку бомбардирів. Ніхто з його головних конкурентів у суботу не відзначався. У Олега Розовика із Вовчкова залишилось 12 м’ячів, а у Павла Лисенка із “Переяслава” – 9. Щоправда, Розовик ще матиме один матч, щоб покращити свою статистику, а Лисенко – навіть два. Висоцький же завершив із командою цьогорічний чемпіонат.

Картки

Лише три жовті картки показали арбітри у минулому турі. Проте для Юрія Андрощука із “Матадора” вона стала четвертою, тобто наступний матч проти “Переяслава” він пропустить через дискваліфікацію. Цікаво, що всі ці попередження він зібрав лише протягом другого кола. Втім, “чистим” після такої ж дискваліфікації повернеться на поле його партнер по команді Юрій Кривенко. Тож “Переяславу” не варто сподіватися на легку прогулянку вже цієї суботи.

Зрозуміло, що “Матадор” переконливо залишається найгрубішою командою турніру. Його гравці отримали 24 жовті та 2 червоні картки. Натомість, головний порушник серед футболістів – Олег Розовик із Вовчкова, у нього 5 жовтих карток та 1 червона.

Глядачі

Лецьки дискваліфікували, тож тепер не варто сподіватися, що рекорд дев’ятого туру (700 глядачів) вдасться перевершити. Навіть те, що обидва матчі останнього туру відбудуться на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі, не означає, що прийде хоча б по 300 глядачів на них. Матчі 13 туру, за приблизними підрахунками від арбітрів, побачили 350 людей. 200 фанатів футболу зібралися у Семенівці на останній матч цьогорічного чемпіона. Ще 150 було у Дем’янцях, де “Матадор” переміг “Дніпро”.

Нагадаємо, гравці Семенівки присвятили своє чемпіонство “рідному селу”. Щоправда, якому саме, незрозуміло, адже команда складається переважно з футболістів із-за меж Студениківської громади.

Віталій Усик

Нагору