ГРОШІ

Укриття в дитсадку Переяслава заливає водою: на ремонт виділили майже 2 мільйони гривень

На сесії міськради перенаправили “освітні” кошти. Деталі.

Сьогодні, 28 вересня, відбулось позачергове засідання сесії міської ради Переяслава. Під час нього внесли зміни до бюджету громади. Зокрема, перенаправили кошти відділу освіти із одних потреб на інші. Про це повідомляє Інформатор.

Зняли 1 мільйон гривень, передбачених на оплату теплопостачання у школах та садочках, та 750 тисяч на покупку продуктів харчування для закладів освіти. 1 мільйон 700 тисяч із цієї суми перенаправили на проведення ремонту відмостки та входів до укриття у закладі дошкільної освіти №9 “Сонечко” у Переяславі. А ще 50 тисяч передбачили на закупівлю дров для дошкільного підрозділу Дем’янецької гімназії.

Депутати поцікавились, чи не стане це “перекидання коштів” проблемою, коли всі школярі повернуться за парти (у місті зараз навчаються лише перші та другі класи). Начальниця фінансового відділу Юлія Жарко відповіла, що йдеться про кошти, передбачені на навчальний період, який вже минув під час воєнного стану, тож вони не були використані. Також пояснила, навіщо така значна сума для ремонту в дитсадочку: “Укриття заливає водою, тому там терміново слід зробити додатковий шар та закласти його плиткою”.

Зазначимо, що у Переяславі зараз працює два садочки: №9 “Сонечко” та №8 “Золотий ключик”. До них ходить близько пів тисячі дітей.

Нагадаємо, що на минулій сесії міськради депутати надали дозвіл відділу освіти на передачу залишків продуктів харчування від шкіл до садочків. Зробили це для економії та раціонального використання коштів.

Фото із сайту ДНЗ “Сонечко”

Нагору