ВЛАДА

На Переяславщині відкриють завод із переробки насіння: яке рішення щодо цього прийняли на сесії міськради

На території Переяславської громади встановлять 35 електроопор. Через них забезпечуватимуть енергією завод.

Сьогодні, 28 вересня, відбулось позачергове засідання сесії міської ради Переяслава. Під час нього розглянули питання “Про надання дозволу ТОВ “ЛІМЕРІ” на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення 35 земельних ділянок з метою встановлення земельного строкового сервітуту на платній основі для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії на території Переяславської міської територіальної громади”. Всі 15 депутатів, які були присутні, проголосували позитивно. Про це повідомляє Інформатор.

Головний архітектор Переяслава Петро Пурденко пояснив, що на території Малокаратульського старостинського округу (Ташанська ТГ) будують завод з переробки насіннєвих сільськогосподарських культур. Енергозабезпечення цього об’єкту проводитиметься, зокрема, від підстанції поблизу “Точмашу” в Переяславі. Тож на території Переяславської громади розмістять 35 електроопор, які загалом займуть 140 кв. метрів.

Депутат Сергій Шаменко поцікавився, яку суму до бюджету сплатить виконавець. Петро Пурденко відповів, що близько 2 тисяч гривень за рік.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні на ремонт вулиці Гетьмана Івана Сулими виділили додаткові кошти. Навіщо та яка тепер загальна сума, читайте за посиланням.

Нагору