Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі собака загинув під колесами автомобіля: відео з камери спостереження

Автомобіль збив собаку посеред дороги. Відео жахливого моменту.

Сьогодні, 29 вересня, у Переяславі на вулиці Покровській поблизу АТБ автомобіль збив собаку. Він вискочив на дорогу прямо під колеса машини. Загинув не відразу, а вже у ветеринарній клініці, куди його доставили небайдужі. Про це у Facebook повідомила засновниця ГО “У добрі руки” Аліна Римар, передає Інформатор.

“На відео (яке не викладаю, оскільки його емоційно важко сприймати) видно, що вона вискочила на дорогу зненацька і водій об’єктивно не міг її побачити. Але він міг зупинитись і допомогти. Проте і на жаль, він поїхав далі. Собаку доставили до ветеринарної клініки небайдужі люди, але удар був таким сильним, що врятувати її не вдалося. Коли передивилась відео, в голові було так багато запитань, але найголовніше, – а що якби замість собаки на дорогу вибігла, не дай Бог, дитина? Водії, дотримуйтесь швидкісного режиму. Це рятує життя не лише тваринам”, – написала Римар.

Аліна Римар у коментарі Інформатору зазначила, що ГО буде писати заяву до поліції. Зазначила, що за такими випадками можуть відкривати справу за ч. 1 ст. 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини). Карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Однак оскільки тут все-таки помітно, що умисно шкоди водій не завдавав, то можуть відкрити справу хіба що за статтею 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху) – накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Публікуємо відео із камер спостереження компанії ХатаNet. Однак попереджаємо, що воно справді важке для сприйняття.

Нагадаємо, що на Переяславщині автомобіль проїхав полем та пошкодив соняшники. Охоронець звернувся до поліції.

Нагору