ЖИТТЯ

На Переяславщині побувала Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні

На Переяславщині побувала Лариса Ґаладза-Кронін. Чому та де саме?

Сьогодні, 30 вересня, у селі Студеники (Студениківська ТГ) відбулась офіційна зустріч молоді громади з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладза-Кронін. Розмова планувалась на сорок хвилин, натомість тривала втричі довше, бо запитання не закінчувались. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

Лариса Ґаладза-Кронін живе в Україні з 2019 року, тому добре розуміє потреби держави: “Канада підтримує Україну зброєю, фінансово, у гуманітарній сфері, спільно з владою працює у галузі реформ. Стосунки посилені з часу вторгнення. Від найвищих посад у Канаді і до найменших сіл канадці підтримують Україну аж до перемоги”.

Також зазначила, що думки молоді дуже важливі при ухваленні державних рішень. Молодь у свою чергу запитувала про можливість культурного учнівського та студентського обміну, про організацію дозвілля молоді, про популярні види спорту. Школярі зацікавлені у спілкуванні з ровесниками з дружньої країни, розповідали про свою власну діяльність під час війни: як плели сітки, збирали гуманітарну допомогу, писали листівки та малювали малюнки для військових, влаштовували блокпости.

У зустрічі взяли участь ще й заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк, який був модератором заходу, начальник управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофеєв, депутат Київської обласної ради Олег Косташ, голова Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко, директор Групи компаній “Нива Переяславщини” Віталій Шакель, голова Яготинської ТГ Наталія Дзюба, делегація молоді Згурівської та Яготинської громад.

Нагадаємо, що команда Семенівки зі Студениківської громади стала чемпіоном Переяславщини з футболу. Деталі – за посиланням.

Фото із Facebook-сторінки Студениківської ТГ

Нагору