Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: чи варто дивитися американсько-український фільм “Захар Беркут”

“Захар Беркут” – масштабний американсько-український фільм. Чи вразив він редактора Інформатора?

Сьогодні у рамках рубрики “Інформатор вихідного дня” ми поговоримо про американсько-український фільм “Захар Беркут” (2019). Це – найсвіжіша екранізація однойменної повісті Івана Франка. Режисери – українець Ахтем Сеітаблаєв та американець Джон Вінн. У ній йдеться про незалежну громаду горців, яка захищала свою землю від чисельної монгольської орди. Чи вдалася стрічка, розповідає редактор Інформатора.

Я не читав твору “Захар Беркут” (не знаю чому – невже його не було в шкільній програмі?), не дивився український фільм 1972 року. Тож це кіно оцінював кілька днів тому буквально із чистого листа. На мене жодним чином не впливало те, що у книзі могло бути краще, глибше (так практично завжди), чи те, що колись українці могли зняти крутіше.

Продовження публікації доступне лише для читачів, які підтримують Інформатор на Patreon. Переходьте за посиланням, натискайте “Стати патроном” та обирайте один із рівнів підписки (для цього матеріалу вистачить “Ти маєш знати більше”, але наполягаємо на рівні “Інформатор – це ми”). Ми вже підготували багато ексклюзивних матеріалів, які стануть доступними лише для вас.

Із попереднім матеріалом цієї рубрики ознайомтесь за посиланням. Там наша журналістка розповідала про серіал “Пісочний чоловік”.

Віталій Усик

Нагору