ЖИТТЯ

На Київщині з початку жовтня дозволили ловити раків, але є деякі правила

На Київщині дозволили ловити раків. Яких рекомендацій під час вилову слід дотримуватись?

30 вересня на Київщині закінчилась заборона на вилов раків. Отже, від початку жовтня рибалкам-любителям дозволяється лов цих безхребетних з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства. Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50  – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Про це повідомили на Facebook-сторінці Київського рибоохоронного патруля, передає Інформатор.

Лов дозволяється:

  • ручним збиранням;
  • раколовкою-“хапкою” з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм;
  • волосінню з приманкою;
  • рогаткою;
  • розщіпом – не більше п’яти снастей на ловця.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам у внутрішніх водоймах, становить 10 см.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києві та Київській області функціонує телефонна “гаряча лінія”: (099) 341-73-18. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просять повідомляти за вказаним номером телефона.

Нагадаємо, що на базарі у Переяславі подорожчали підчеревина та яйця, було багато риби та овочів. Репортаж за 2 жовтня читайте за посиланням.

Нагору