ЖИТТЯ

Радіодиктант національної єдності 2022: коли проведуть, хто написав текст та хто прочитає

Традиційний радіодиктант єдності проведуть навіть під час війни. Деталі.

Радіодиктант національної єдності 2022 відбудеться традиційно у День писемності та мови, 9 листопада, об 11:00. Він звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення. Про це на сайті Суспільного повідомив член правління Суспільного Мовлення Дмитро Хоркін, передає Інформатор.

Авторкою тексту цьогорічного радіодиктанту стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптоване до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу облаштують студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів.

Нагадаємо, що торік журналісти Інформатора також долучились до цього флешмобу. Як це було, дивіться за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору