ЖИТТЯ

У Переяславі журналісти Інформатора долучились до написання диктанту національної єдності

Радіодиктант національної єдності традиційно провели у День української писемності та мови. У цьому флешмобі щороку беруть участь тисячі українців.

Сьогодні, 9 листопада, о 10:30 розпочався ХХІ радіодиктант національної єдності. Транслювали його на загальнонаціональному телеканалі UA:ПЕРШИЙ, YouTube-каналі UA:ПЕРШИЙ та на Facebook-сторінках Суспільного мовлення і UA:ПЕРШИЙ. Також він звучав на Українському радіо та Радіо Культура. Автором та читцем цьогорічного диктанту був письменник Юрій Андрухович. Його текст мав назву “Слідом за пам’яттю”, йшлося в ньому про дитячі спогади та осінній парк. Журналісти Інформатора також долучились до флешмобу та випробувати свої сили у написанні диктанту.

Текст диктанту опублікують на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00. До того часу можна надсилати свої диктанти на перевірку. Найграмотніші отримають подарунки. Паперового листа потрібно відправити за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати відправки був не пізніше 10 листопада). Онлайн-варіант (фото або скан тексту) слід відправити на електронну пошту rd@ukr.radio. При цьому необхідно вказати свої ім’я та прізвище, номер телефона та адресу.

Зазначимо, що організоване написання цього диктанту було в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Всі охочі долучалися в онлайн-форматі.

У 2020 році диктант єдності написав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник і видавець Іван Малкович. Текст читала актриса театру і кіно Римма Зюбіна. Переможцями визнали 17 учасників, які не припустилися жодної помилки. Їх нагородили книжками “Антологія української поезії” та “Вибране” Ліни Костенко.

Нагадаємо, що студентка переяславського університету Аліна Акобія-Грушина стала чемпіонкою світу з вільної боротьби. У фіналі вона перемогла росіянку.

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору