ЖИТТЯ

Що робити під час атаки дронів-камікадзе

Київщину атакували дронами-камікадзе. Як вберегтись від них?

5 жовтня вночі Київщина вперше зазнала атаки іранських дронів-камікадзе. Росіяни завдали шість ударів по Білій Церкві дронами типу Shahed-136. Постраждала одна людина, пошкоджена інфраструктура. Окупанти вже не перший день тероризують Україну, особливо її південь, зброєю, закупленою в Ірані. Тож 24 вересня в оперативному командуванні “Південь” вже повідомляли, як розпізнати дрон камікадзе та що робити в такому випадку. Інформатор переповідає найголовніше.

Рекомендації ОК “Південь” такі:

  • Не нехтуйте сигналами повітряних тривог, переходьте в укриття.
  • При наближенні дрона-камікадзе, як правило, в повітрі чутно роботу його двигуна, звук схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили. Характерною візуальною особливістю такого безпілотника у повітрі є його трикутна форма, що робить його схожим на праску. Російські війська використовують безпілотники Shahed-136, маркуючи їх російською назвою “Герань-2”.
  • Варто оцінити обстановку навколо, триматися осторонь адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів, знайти укриття, де перечекати.
  • Зберігайте емоційну рівновагу й зосередженість, не наражайте себе на зайву небезпеку, не бентежте фейковими повідомленнями.

Нагадаємо, що за минулий тиждень українські військові ліквідували понад 3 тисячі окупантів. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору