Токан з бринзою – проста й дуже смачна закарпатська страва. Спробуйте приготувати.
Пропонуємо вам приготувати популярну, ситну закарпатську страву – токан за рецептом вівчарів. Страва поєднує в собі простоту та неперевершений смак. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 склянки кукурудзяного борошна
- 6 склянок води
- 50 г вершкового масла
- 200 г бринзи
- 100 г копченої курячої грудинки
- 1 цибулина
- сіль за смаком
Приготування:
- Натріть бринзу на терці, грудинку наріжте дрібними кубиками та підсмажте на сковорідці до утворення шкварок.
- Додайте нарізаними напівкільцями цибулю. Посоліть, поперчіть, смажте до готовності цибулі.
- В киплячу підсолену воду висипте крупу, постійно помішуючи. Варіть 10-15 хвилин, не припиняючи весь час мішати дерев’яною ложкою. Коли страва напівготова, додайте вершкове масло.
- У металеву форму або миску з високими бортиками викладіть шар готового токану.
- Зверху тонким шаром покладіть шкварки зі смаженою цибулею.
- Посипте страву бринзою. І так ще один шар.
- Зніміть форму і подайте до столу.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.