ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте закарпатський токан

Токан з бринзою – проста й дуже смачна закарпатська страва. Спробуйте приготувати.

Пропонуємо вам приготувати популярну, ситну закарпатську страву – токан за рецептом вівчарів. Страва поєднує в собі простоту та неперевершений смак. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 склянки кукурудзяного борошна
  • 6 склянок води
  • 50 г вершкового масла
  • 200 г бринзи
  • 100 г копченої курячої грудинки
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Натріть бринзу на терці, грудинку наріжте дрібними кубиками та підсмажте на сковорідці до утворення шкварок.
  2. Додайте нарізаними напівкільцями цибулю. Посоліть, поперчіть, смажте до готовності цибулі.
  3. В киплячу підсолену воду висипте крупу, постійно помішуючи. Варіть 10-15 хвилин, не припиняючи весь час мішати дерев’яною ложкою. Коли страва напівготова, додайте вершкове масло.
  4. У металеву форму або миску з високими бортиками викладіть шар готового токану.
  5. Зверху тонким шаром покладіть шкварки зі смаженою цибулею.
  6. Посипте страву бринзою. І так ще один шар.
  7. Зніміть форму і подайте до столу.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору