ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футболу в цифрах: підбиваємо підсумки

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас повну статистику чемпіонату з футболу.

Чемпіонат Переяславщини з футболу завершився. Настав час підбити його статистичні підсумки. Інформатор розповість детальніше про кількість голів та найкращих бомбардирів, дисципланірні порушення та найжорсткіших футболістів, а також про відвідування матчів уболівальниками.

Голи

Протягом 14 турів чемпіонату команди провели загалом 38 матчів, ще чотири завершились технічними результатами, тож їх у підрахунках не використовуємо. Забили загалом 199 м’ячів, у середньому – 5,2 за гру. Найрезультивнішим став чемпіон Переяславщини – Семенівка (Студениківська ТГ), яка відзначилась 56 разів. При цьому й пропустила найменше – лише 12. Найменше забили переяславські “Бурти”, які до четвертого туру взагалі не могли вразити ворота суперників. У підсумку мають 13 забитих. А найбільше пропустили, звичайно ж, Лецьки (Циблівська ТГ) – 66. Точно було б значно більше, якби три останні матчі не завершились технічними поразками лецьківчан.

Загалом 62 футболістам вдавалось забити у чемпіонаті, із них 22 – лише одного разу. А найкращим бомбардиром із 13 м’ячами став гравець Семенівки Петро Висоцький. На один гол відстав від нього вовчківчанин Олег Розовик, який тривалий час очолював цей рейтинг. Павло Лисенко та Владислав Столяренко із “Переяслава” не отримали шансу поборотись за вищі позиції через неявку “Дніпра” (Дівички) на останній матч. ТОП-6 голеадорів закрили Максим Євпак із “Матадора” та Євген Левченко із Семенівки, у них по 7 м’ячів. По 6 мають в активі Владислав Басюк із Лецьок, Олександр Чабаненко із “Матадора” та Андрій Щава із Вовчкова. Закривають десятку найкращих аж семеро гравців, які забивали по 5 разів: Василь Ткачук із “Матадора”, Андрій Полуденний, Ілля Западнюк, Максим Бурлай, Денис Хруль із Семенівки, Ігор Запісочний із Вовчкова та Євген Устич із “Буртів”.

Певно, ви помітили, що в переліку бомбардирів ми досі не згадували лише футболістів “Дніпра”. У цій команді не було єдиного явного “забиваки”. Ярослав Скрипник та Владислав Василенко забили найбільше – по 4 м’ячі.

Картки

104 жовті картки (у середньому 2,7 за гру) та 5 червоних показали арбітри протягом чемпіонату. Найбільше постарались футболісти “Матадора” – 24 жовтих та 2 червоні (у Олександра Чабаненка та Орліна Стайкова) картки. Друге місце у цьому так званому рейтингу грубих команда посів Вовчків – 21 жовта та 2 червоні (у Олега Розовика та Олександра Галицького) картки. Закриває трійку лідерів Семенівка – 19 жовтих та 1 червона (у Андрія Полуденного). Далі команди розмістились в такому порядку: “Дніпро” – 14 жовтих карток, “Переяслав” – 13, “Бурти” – 12, Лецьки – 1.

Індивідуально найгрубішим став Олег Розовик із Вовчкова – 6 жовтих, 1 червона картка та триматчева дискваліфікація. У його партнера по команді Олександра Галицького – 4 жовті, 1 червона та така ж дискваліфікація. По 4 жовтих назбиралось у Юрія Кривенка та Юрія Андрощука з “Матадора”, по 3 – у Павла Лисенка із “Переяслава”, Олексія Кузьменка із “Матадора”, Владислава Лисенка із “Буртів”, Олександра Погодіна із “Дніпра”. По дві жовті картки та одному вилученню мають Олександр Чабаненко із “Матадора” та Андрій Полуденний із Семенівки.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, 38 матчів чемпіонату наживо побачили 6 тисяч 70 людей (у середньому – майже 160 на одній грі). Найпопулярнішим став дев’ятий тур, у якому Семенівка приймала “Матадор” (300 вболівальників), “Бурти” – Вовчків (100), а “Переяслав” із “Дніпром” не змогли завершити матч (300). А ось найпопулярнішим у турнірі став матч четвертого туру на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі між “Дніпром” та Семенівкою. Його подивились 350 людей.

Форма команд протягом турніру

+ (перемога), – (поразка), = (нічия)

  1. Семенівка + + = + + + + + + + + +
  2. “Матадор” ++ + + + +++
  3. “Переяслав” – + +++ – – + + +
  4. Вовчків + + = + – – – – – + + +
  5. “Дніпро” – +++ ++ – – –
  6. “Бурти” – – – – – ++++
  7. Лецьки – – – – – – – – – – – –

Якщо коротко, Семенівка неймовірно стабільна. Вовчків втратив медалі через п’ятиматчеву серію поразок, не допоміг навіть чудовий фініш. “Переяслав” зробив класний фінальний ривок, тому забрав “бронзу”. Натомість, “Дніпро” останні тури провалив. Цікаво, що в другому колі, якщо винести за дужки Семенівку, найкращим був “Переяслав”, а “Матадор”, Вовчків та “Бурти” набрали однакову кількість очок – по 9.

Підсумкова турнірна таблиця

Нещодавно ми розповідали про Остапа Сіпа, який побував на понад двохсот стадіонах України та світу. Чим йому сподобалась арена у Переяславі, читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору