ЖИТТЯ

Біля Переяслава браконьєр незаконно виловив риби на понад 306 тисяч гривень

Рибоохоронний патруль зафіксував правопорушника біля Переяслава. Він незаконно виловив понад 42 кілограма риби. 

8 жовтня працівники рибоохоронного патруля Київщини під час рейду в акваторії Канівського водосховища викрили чоловіка який порушував правила рибальства. Інцидент стався поблизу Переяслава, Бориспільського району Київської області. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Київського рибоохоронного патруля.

Чоловік близько 6-ти годин виловлював рибу за допомогою п’яти сіток з гумового човна. В результаті, у такий спосіб незаконно добув 42,6 кілограмів риби: плітку – 127 штук, плоскирку – 28 штук, карася сріблястого – 19 штук, окунів – 8 штук, лящів – 3 штуки, та судака – 1 штуку. Нанесені збитки складають 306 289 гривень. Заборонені знаряддя лову, плавзасіб та водні біоресурси у чоловіка вилучили.

За цим факто на порушника склали протокол за ч. 4 статті 85 КУпАП (Грубе порушення правил рибальства, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів). Згідно цього протоколу передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

Також відомо, що наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом).

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на “гарячу лінію” за номером: (099) 341-73-18.

Нагадаємо, що на базарі у Переяславі продавали пару качок за тисячу гривень та теплі валянки. Детальніше читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору