ЖИТТЯ

Як відзначили День захисників та захисниць України в Переяславі: відеорепортаж

У Переяславі відзначили День захисників та захисниць України. Як минули урочистості?

Сьогодні, 14 жовтня, у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відбулись урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць України. Свято не обійшлось без привітань наших захисників та вшанування Героїв, патріотичних музичних та танцювальних номерів. Інформатор розповідає та показує, як це було.

Традиційно зі словами вітань до присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко:

– Ми пишаємося всіма нашими захисниками та захисницями. Я вірю у наші Збройні сили, я вірю в нашу державу, я вірю у вас усіх. Ми дякуємо вам за славетний подвиг, який ви робите для нас з вами, захищаючи Україну. Ми вшановуємо пам’ять тих героїв, які повернулись сюди, захистивши нашу землю, не відступивши назад.

Під час урочистостей відзначили подяками міської ради, грамотами та грошовими винагородами таких захисників та захисниць: державного службовця Вікторію Гаращук, лікаря-патологоанатома Ярослава Драчевського, водія Василя Ломаку, водія Ігоря Музику, воїна-інтернаціоналіста Ігоря Палатного, капітана, командира роти Олександра Якименка, капітана, офіцера оперативного відділення Євгена Гейних, молодшого сержанта, командира відділення Віталія Руденка, сержанта Аліну Іщук, капітана, офіцера навчального відділу Ігоря Прибалова, старшого лейтенанта, офіцера навчального відділення Романа Шарапка.

“За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та високі особисті показники у бойовій підготовці, самовідданість і стійкість виявленні під час несення служби” грамотами нагородили: капітана Любов Гуленко, старшого сержанта Руслана Кучера, старшого сержанта Святослава Андрусенка, молодшого сержанта Віталія Савченка, сержанта Петра Мельниченка, сержанта Віктора Шубара, а також багатьох інших сержантів та старших солдатів.

Також з вітальною промовою виступив начальник першого відділу Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Андрій Конон:

– Захищати державу – це наш обов’язок. Всі, хто влилися в лави ЗСУ, Національну Гвардію, та всі, хто одягли військову форму і стали в ряди територіальної оборони, ви всі – люди вирвані з мирного життя. Низький вам уклін, ви справжні герої, які за покликом серця прийшли і приходять зараз, ідуть боронити нашу державу, від нас, офіцерів, низький вам уклін.

Андрій Конон відзначив грамотами “За патріотизм, свідому громадську та військово-патріотичну позицію та вагомий внесок у справу зміцнення обороноздатності Збройних сил України” Вячеслава Саулка та Тетяну Гич.

Також до всіх привітань приєднався командир військової частини А7303, підполковник Олександр Аленьков: “На початку повномасштабного вторгнення нам сказали шукати людей. Але шукати було не треба, дуже приємно, що багато прийшло до батальйону самі і влилися в стрій”.

Для гостей виступили й артисти нашого міста: Дарія Семенчук, Софія Леонова, Валентин Жуль, Єлизавета Хондошко, хореографічний колектив “Вольтаж”, Людмила Мірошниченко, вокальний ансамбль “Вербиченька”, Андрій Іващенко, Наталія Александрова, вокальне тріо “Дівчата”.

Ведучі заходу

Гості заходу

Промова підполковника Андрія Конона

Вручення грамот

Глядачам було цікаво

Єлизавета Хондошко

Вокальний ансамбль “Вербиченька”

Пісня від Андрія Іващенка

Хореографічний колектив “Вольтаж”

З нагоди Дня захисників та захисниць України ми розповіли історію Олександра Дорошенка. Він служить у полку “Азов”. Читайте її за посиланням.

Яна Малишко

Відео та фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору