Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“ДроваЄ”: в Україні запрацював державний інтернет-магазин дров

В Україні запрацював державний інтернет-магазин дров “ДроваЄ”. Як скористатися?

В Україні запрацював державний інтернет-магазин дров для населення “ДроваЄ”. Лісгоспи вже приймають онлайн замовлення від українців. У декілька кліків кожен може придбати дрова на зиму з доставкою додому. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Інформатор.

– Уряд робить все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом. Прем’єр-міністр України поставив чіткі завдання для сталого проходження осінньо-зимового періоду у 2022-2023 роках. З цією метою лісгоспи здійснюють заготівлю паливних дров для населення. Щоб спростити та зробити зручною для українців купівлю дров ми створили державний інтернет-магазин “ДроваЄ”, – говорить Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Щоб купити дрова, потрібно:

  • Зайти на ресурс https://drovae.gov.ua/ та авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся.
  • Вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності.
  • Визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без.
  • Оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістикою.

На одну фізичну особу встановлено ліміт на покупку в 15 кубометрів дров на опалювальний сезон. Тому для уникнення зловживань і оптових закупівель в магазині діє система авторизації користувачів.

Також Руслан Стрілець відзначив, що під “сокиру” українські ліси ніхто не пускає. Додаткова заготівля дров паливних у 2022 році здійснюється за рахунок невикористаного ліміту заготівлі деревини за минулі роки.

Нагадаємо, що у Переяславі із 20 жовтня розпочнеться опалювальний сезон. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору