ЖИТТЯ

Євпак не грав, тож і м’ячів не забивав: у звіті Інформатора про футбольний матч сталась помилка

Інформатор припустився помилки у звіті про футбольний матч. Пояснюємо, чому так сталось.

15 жовтня відбулися чвертьфінальні матчі Кубка Переяславщини з футболу. Інформатор опублікував результати їх. Однак у одному вказав неправильних авторів забитих м’ячів команди “Матадор-Університет” (Переяслав). На помилку вказав гравець цього колективу Юрій Кривенко: “Голи в матчі забивали Пуха, Кузьменко і Кривенко, а Євпака не було навіть у заявці! Що це за звіти? За що ми платимо? Після кожного матчу повинен бути рапорт арбітра”. Зазначимо, що у нашому огляді авторами голів вказані Максим Євпак (дубль) та Роман Кривенко. За це ми перепрошуємо своїх читачів.

Чому ж так сталось? Зрозуміло, що журналіст Інформатора не може бути на всіх матчах туру або певного етапу Кубка, оскільки часто вони накладаються в часі. Зокрема, не був і на матчі “Матадор” – Мирне (Вороньківська ТГ). Через це авторів голів просто не міг знати. Та навіть, коли ми перебуваємо на матчі, все одно уточнюємо дані у Федерації футболу Переяславщини. Тобто у звітах подаємо лише офіційну інформацію, згідно з протоколами арбітрів.

Юрій Кривенко зазначив, що цього разу арбітр Євген Ільченко із Борисполя не заповнював рапорт. Тож ми запитали у голови федерації Владислава Столяренка, який, власне, напряму й надав інформацію про цей матч, чому виникла така помилка. Він розповів таке: “Це був другий матч цього арбітра в суботу, тому він затримався на попередньому. На гру він приїхав о 15:35 (початися матч мав о 15:30). Кривенко йому каже: “Давай швидше починати”, арбітр: “А рапорт?”. І Юрко каже: “Давай починати, потім заповниш”. І зрештою ніхто його не заповнив. Інформацію про матч я брав у телефонному режимі, тому ми разом із арбітром не розібралися з авторами голів”.

Зазначимо, що заповнення рапорта полягає у тому, що представники команд вносять у нього заявлених на матч гравців. Також арбітр вносить загальні відомості про матч, а після нього – його деталі (авторів голів, дисциплінарні порушення тощо).

Цей епізод жодним чином не вплинув на турнірний хід Кубка Переяславщини. Лише став гарним уроком для кожного його учасника. Впевнені, що надалі таких недоречностей не буде.

Нагадаємо, що Інформатор є інформаційним партнером Федерації футболу Переяславщини. На початку сезону уклали відповідну угоду. Жодних фінансових зобов’язань ця співпраця не передбачає.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору