ЖИТТЯ

Ракетний удар по Києву: пошкодили критичну інфраструктуру, можливі проблеми з електропостачанням

росія завдала ще одного ракетного удару по Києву. Що відомо зараз?

Сьогодні, 18 жовтня, повітряна тривога на Київщині тривала майже цілу ніч та весь ранок. За цей час у області збивали дрони-камікадзе іранського виробництва, зокрема, ППО працювала у Борисполі, про що повідомляв міський голова Володимир Борисенко. А близько 9-ї ранку в Києві пролунали вибухи. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко попередньо повідомив, що зафіксували три прильоти в об’єкт енергозабезпечення на лівому березі міста, передає Інформатор.

Згодом мер Києва Віталій Кличко уточнив, що прилетіло у Деснянський район столиці. “У Києві в результаті ракетних обстрілів російськими варварами пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Триває ліквідація надзвичайної ситуації. На місцях працюють аварійно-рятувальні служби. Наразі частково обмежене надання послуг електро- та водопостачання в багатьох будинках на лівому березі столиці. В деяких будинках можливе пониження тиску в водопровідній мережі, зміна кольору та прозорості води”, – зазначив Кличко.

У Київській ОВА попередили про перебої в подачі електроенергії через цей удар. “Тимчасові перебої спостерігаються у Броварському та Вишгородському районах. Про це повідомили в ДТЕК Київські регіональні електромережі. Без світла залишилось 2108 клієнтів. Фахівці ДТЕК докладають зусиль, щоб відновити електропостачання для жителів регіону, як тільки отримають дозвіл на проведення робіт”, – йдеться у повідомленні.

Віталій Кличко, 15:05: “У результаті сьогоднішньої атаки на критичну інфраструктуру Києва загинули троє людей. Це – співробітники одного з об’єктів критичної інфраструктури. Два об’єкти зазнали значних пошкоджень. Міські служби роблять все можливе, щоб ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації”.

Нагадаємо, що вчора по Києву завдали атаки дронами. Влучили, зокрема, у житловий будинок. Вже відомо про п’ятьох загиблих.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Фото Reuters

Нагору