ЖИТТЯ

Погода на 22 жовтня: у Переяславі буде хмарно, але без опадів

У Переяславі небо вкриють хмари. Максимальна температура – 11 градусів.

У суботу, 22 жовтня, у Переяславі протягом доби буде хмарно. Опадів не прогнозують. Найнижча температура буде вранці – 5 градусів тепла, а максимальна вдень та ввечері – 11 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 55 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 жовтня – 10 годин 22 хвилини. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:27, а захід – о 17:49.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1891 році – 21,8 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 7,3 градуса морозу.

Народні прикмети: 

Цього дня вшановують пам’ять апостола Якова Алфеєва. У народі святого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров. 22 жовтня часто йшов сніг: “Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого”. Люди у цей вечір слідкували за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору