ВЛАДА

На сесії міськради Переяслава внесли зміни до бюджету: на що витрачають гроші

Куди підуть понад 7 мільйонів із перевиконання бюджету? Які масштабні покупки запланували у міській раді? Маємо деталі.

Вчора, 20 жовтня, відбулось чергове сесійне засідання міськради Переяслава. Під час нього внесли чимало змін до бюджету громади на 2022 рік. Інформатор, посилаючись на проєкт пропозицій бюджетних змін, розповідає деталі.

За рахунок перевиконання плану на 7 мільйонів 563 тисячі гривень зросли доходи загального фонду міського бюджету. Три мільйони із цієї суми у вигляді субвенції передали до державного бюджету, їх використають на потреби батальйону територіальної оборони Бориспільського району. Ще 49 тисяч передали для проведення мобілізаційної підготовки. Детальніше про це ми вже писали.

Решту із цих коштів – 4 мільйони 514 тисяч гривень – перенаправили відділу капітального будівництва та ЖКГ. 4 мільйони 467 тисяч із них передбачили на придбання машини-піскорозкидача. До слова, ще 33 тисячі гривень на цю покупку заощадили за рахунок відмови від придбання роторної косарки (8 тисяч) та бензинової газонокосарки (25 тисяч), на які вже були передбачені гроші. А ще 47 тисяч – на виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва артезіанської свердловини на вулиці Києвобрамській, 7.

Також міський бюджет отримав субвенцію із обласного у сумі 73 тисячі 282 гривні для підтримки людей з особливими освітніми потребами. Відділ освіти придбає за них інтерактивну панель-стіл для інклюзивно-ресурсного центру. Про це ми писали тут.

У відділу культури та туризму зняли 400 тисяч гривень, які були передбачені на проведення заходів  та свят. І відразу ж перенаправили їх на придбання джерел резервного живлення для мистецьких шкіл, будинків культури, клубів. Із виконавчого комітету зняли 120 тисяч гривень, які використають на придбання двох генераторів.

Нагадаємо, що на цьому ж сесійному засіданні депутати обговорили доцільність наявності інструкторів із фізкультури в структурі переяславського стадіону. До якого висновку дійшли, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Фото із сайту міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору