ВЛАДА

Чи будуть в Переяславі інструктори з фізкультури: є щонайменше три вакансії

У Переяславі не прибиратимуть посади інструкторів із фізкультури. Це обговорили на сесії.

Сьогодні, 20 жовтня, на сесії міської ради Переяслава депутати розглянули питання про внесення змін до структури комунального закладу “Спортивно-оздоровчий комплекс “Стадіон імені Валерія Лобановського Переяславської міської ради”. Згідно з ними, слід було вивести зі структури три штатні одиниці посади “інструктор із фізкультури”. Відповідно у закладі мали б залишитись працювати директор, головний бухгалтер, 3 сторожі, 2 прибиральники та двірник (пів ставки). Про це повідомляє Інформатор.

Як пояснила головна спеціалістка відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я міськради Альона Якименко, ці посади не змогли заповнити минулого року через епідемію коронавірусу, а цьогоріч – через воєнний стан. Тож до кінця воєнного стану є пропозиція їх прибрати.

Депутат міськради Григорій Порало зазначив, що спорт у селах громади занепадає, практично немає футбольних команд (а це найпопулярніший вид спорту), тож його, тим паче, дивує рішення прибирати посади інструкторів з фізкультури у комунальних закладах Переяслава.

Як виявилось, профільні депутатські комісії це рішення не підтримали. Тож і депутати вже на сесії не проголосували. Міський голова Переяслава Вячеслава Саулко зауважив, що необхідно шукати людей, які готові саме попрацювати задля розвитку спорту у громаді, а не просто займати посаду.

Нагадаємо, що на Переяславщині триває Кубок з футболу. Минулої суботи відбулись чвертьфінальні матчі.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору