ЖИТТЯ

Як ви економите електроенергію: запитали у жителів Переяслава

Як жителі Переяслава економлять електроенергію? Від чого відмовились, а без чого нереально обійтись?

Після повітряних атак ворога по об’єктах критичної інфраструктури, зокрема енергозабезпечення, всіх українців просять економити електроенергію. Особливо помірно слід користуватись електроприладами із 7:00 до 23:00. Закликають вимикати електрочайники, пральні машини, обігрівачі, бойлери тощо. Підприємці у ці дні також повинні мінімізувати витрати електроенергії, зокрема, вимкнути вивіски. Чи можуть без цього впоратись жителі Переяслава та чи взагалі дотримуються обмежень, запитали журналісти  Інформатора.

Більшість опитаних мінімально користуються електричними прилади: хтось повністю відмовився від електрочайників, фенів, світла в цілому. Деякі користуються такою технікою, але дуже рідко та за нагальних потреб. Але є і ті, хто не поспішає відмовлятися від комфорту.

Переяславські магазини електроенергію намагаються використовувати тільки для критично важливих функцій, наприклад, холодильників. Більшість змінили лампи на енергозберігаючі, вимкнули кондиціонери та опалення.

Нагадаємо, що в Україні заборонили курити в громадських місцях. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору