ЖИТТЯ

Київщину та столицю атакували ракетами: в області знаходять уламки

Чергова ракетна атака Київщини. Що відомо?

Цієї доби, 22 жовтня, на Київщині вже тричі оголошували повітряну тривогу: вночі, зранку та ближче до опівдня. Росіяни вкотре спробували атакувати Київ ракетами. Деякі збили в області. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на дані з офіційних джерел.

О 8:42 голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що в області працює ППО. О 10:37 додав: “Київська область продовжує стояти на захисті столиці. Силами ППО збито декілька ворожих об’єктів”. О 12:01 знову повідомив: “Третя за добу повітряна тривога. В області працює ППО. Тримаємо стрій, бережемо себе та рідних, перебуваємо в укриттях”.

Мер Києва Віталій Кличко о 10:21 підтвердив, що повітряну атаку Києва зупинили в області: “Кілька ракет, що летіли на Київ, збили в області сили ППО. Дякуємо нашим захисникам!”

Одну з ракет збили близько опів на десятої, оскільки саме в цей час начальник поліції Київщини опублікував таке повідомлення: “Ракету окупантів щойно збили над одним із районів Київщини. Потерпілих та руйнувань немає, уламки впали на територію лісового масиву”.

Згодом він опублікував фото збитої ракети, написавши: “Уламки крилатої ракети щойно виявили наші поліцейські в одному з районів Київської області. Потерпілих та пошкоджень інфраструктури немає. Ракету збили над лісовою зоною та полем. Бойовий заряд становить 400 кг”.

 

Командування Повітряних сил ЗСУ зазначило, що у період із 7:00 до 11:00 росіяни атакували об’єкти критичної інфраструктури в різних областях України. “Ворог атакував щонайменше десятьма літаками стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області. Випущено 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555). Крім того, рашисти атакували із кораблів з акваторії Чорного моря крилатими ракетами “Калібр”. Усього – 16 пусків. В зонах відповідальності Повітряне командування “Південь”, Повітряне командування “Центр”, Повітряне командування “Захід” Повітряних Сил ЗСУ авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільно-вогневими групами знищено 18 крилатих ракет ворога: 13 КР Х-101/Х-555; 5 КР “Калібр”.

Нагадаємо, що на Київщині продовжили дію комендантської години. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору