ЖИТТЯ

У Переяславі Ніна Гаєвська провела для жінок тренінг із самозахисту з елементами Wen-Do

У Переяславі відбувся тренінг із самозахисту з елементами Wen-Do для жінок. Тренерка Ніна Гаєвська навчала боронити себе. 

22 жовтня у Переяславі в молодіжному центрі “Зустріч” о 10:00 розпочався тренінг із самозахисту з елементами Wen-Do для жінок. Тренінг тривав всього 3 години, а відвідали його 10 переяславок. Тренерка Ніна Гаєвська створила максимально комфортні умови для дівчат і жінок, які завітали на тренінг. Журналістка Інформатора також доєдналась і передасть, як це було.

Ніна Гаєвська почала проводити такі тренінги з травня, цього року, але навчатись почала раніше. Наразі вона навчається в Академії тренерок з Wen-Do, яка знаходиться в Польщі. Ніна їздить навчатись кожного місяця.

Ніна Гаєвська розповіла детальніше про тренінг з елементами Wen-Do: “Особисто для мене, головною метою тренінгу – це допомогти жінкам відчути внутрішню силу та мати “інструменти”, щоб захистити себе. Такі тренінги я вже проводила в Києві, Переяславі, Львові, Хмільнику та інших містах. Загалом провела близько 40 тренінгів. Взагалі базовий тренінг триває 12 годин, а те, що я зараз проводжу – це міні версії. Але ці 3 години все одно дадуть невелику базу, яку жінка може використати для самозахисту вже сьогодні”.

“Wen-Do перекладається, як шлях жінок. Це методика, яку розробили в 70-х роках в Канаді. Є різні версії, хто її створив, але та версія, яка передається на нашому навчанні – це те, що її розробили жінки-мігрантки, які не мали можливості звернутись до поліції для самозахисту. Тож жінки почали збиратись в невеличкі групи і допомагати одна одній віднайти “інструмент”, щоб себе захистити. Таким чином, жінки створили набір фізичних елементів, а потім зрозуміли, що дуже важливою є психологічна підготовка”, – зазначає тренерка.

Захід відбувся завдяки проєкту Ukraine Crisis Response in Poland and Ukraine, котрий реалізується фундацією “Автономія” (Краків, Польща), за фінансової підтримки CARE.

22 жовтня в Переяславі відбувся тренінг із самозахисту з елементами Wen-Do для жінок

На тренінг завітали місцеві жительки

Тренерка Ніна Гаєвська провела тренінг

Ніна Гаєвська зазначила, що тренінг має тривати 12 годин

Загалом Ніна Гаєвська провела вже близько 40 тренінгів в різних містах України

На тренінгу навчали самообороні

Wen-Do перекладається, як шлях жінок

Методику Wen-Do розробили в 70-х роках в Канаді

Тренінг став корисним і пізнавальним

Тренінги Ніна Гаєвська вже проводила в Києві, Переяславі, Львові, Хмільнику

Захід відбувся завдяки проєкту Ukraine Crisis Response in Poland and Ukraine

Тренінг тривав 3 години

Нагадаємо, що жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Юлія Кравченко, читайте тут. 

Оксана Симоненко

Нагору