ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Юлія Кравченко радить відвідати університетську альтанку

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Юлія Кравченко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділилась колишня журналістка Інформатора Юлія Кравченко. Вона радить побувати в альтанці на території переяславського університету.

Як дістатися? Альтанка стоїть біля другого корпусу університету. Але територія біля першого корпусу також зачаровує. Там висаджені дерева, є місця для відпочинку студентів на перервах між парами.

Чим це місце особливе? У мене там було багато позитивних моментів з друзями. Наприклад, є подруга, з якою ми під час карантину проводили в альтанці багато часу. Тоді майже всі студенти роз’їхались по домівках, а нам не було чого робити, тож приходили туди прямо в піжамах. Був смішний момент, коли я прийшла до альтанки, а на ній причеплений напис “Деканат”.

Це місце навіює як позитивні, так і меланхолійні спогади про університетське життя. Щоразу, коли хтось із студентських друзів приїздить до Переяслава, пропоную їм поїхати саме на це місце, взяти каву в “Кулиничах” та посидіти й пригадати моменти, проведені разом.

Коли відкрила це місце? У 2016 році я вступила в університет Григорія Сковороди і приїхала поселятись в гуртожиток. Після того, як ми розібрались з поселенням, пішли з батьками до цієї альтанки. Не знаю, як зараз, але тоді це було місце для куріння.

Особлива згадка. Коли я вперше побувала в цій альтанці, там сиділи хлопці і дівчата, ще подумала, що вони всі такі дорослі. Тоді ще не підозрювала, що через чотири роки я буду на їхньому місці і так само зустріну першокурсників з їхніми батьками. Для мене це сумний, але добрий спогад.

Ще кілька рекомендацій. Як людина, яка приїхала із міста, де немає водойм, сподівалась, що тут проводитиму багато часу біля річок. Але зазвичай там збирається чимало людей, що може заважати спокійному відпочинку. У Переяславі є багато місць, де протікають річки Дніпро, Альта, Трубіж, і де можна знайти більш усамітнені місця відпочинку. Наприклад, біля річки Альта в мікрорайоні Спаська Левада.

Нагадаємо, що в тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Дарина Коваль розповіла про місце поблизу “Скаутвіллю” біля Дніпра. Читайте про нього тут.

Оксана Симоненко

Фото надала Юлія Кравченко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору