ЖИТТЯ

У чоловіка виявили 500 грам амфетаміну: як минуло 21 жовтня для поліції Переяслава

За добу 21 жовтня переяславські поліцейські мали 28 викликів. Що траплялося у нашому місті та навколишніх селах.

Протягом 21 жовтня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 28 повідомлень. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

10:41. Переяслав. Заявник повідомив поліції, що протягом трьох днів викрали дренажні крани від зрошувальної системи у кукурудзяному полі. За цим фактом відкриють кримінальне провадження за ч. 1 статті 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). 

11:18. Дем’янці (Переяславська ТГ). Поліції повідомили, що до старости села звернулась жінка, яка розповіла, що чоловік вчиняє сварку та знущається. Прибувши на місце події, поліціянти встановили, шо кривдник відсутній. За цим фактом відібрали заяву та пояснення, опитали потерпілу.

13:00. Семенівка (Студениківська ТГ). Заявник повідомив поліції, що виявив крадіжку 5 коліс та акумуляторної батареї з машини Hyundai на штрафмайданчику. За цим фактом проводять перевірку.

13:33. Переяслав. Поліціянти, при поверхневій перевірці, у громадянина 1991 р.н., виявили згорток фольги з білою порошкоподібною речовиною, схожою на амфетамін (1 г). Викликали слідчо-оперативну групу. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 стаття 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту – караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років).

13:30. Єрківці (Дівичківська ТГ). Заявниця повідомила поліції про те, що невідомі особи шахрайським шляхом зняли з картки 2 647 гривень. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 190 ККУ (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

16:45. Переяслав. Поліціянти виявили та вилучили 500 г амфетаміну у місцевого жителя, 1986 р.н. Речовина знаходилась у металевих банках, поміщених у паперовий ящик. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 стаття 309 ККУ (Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років).

17:35. Циблі (Циблівська ТГ). Заявник повідомив поліції, що замовив влітку посилку на суму 5 650 гривень. Після цього, йому вислали номер накладної, і вказано, що товар прийде за вказаною адресою, але товар не прийшов. Згодом виявилось, що посилку отримав в Переяславі інший чоловік. Зв’язавшись із заявником, поліціянти встановили, що допомоги чоловік не потребує, тому що перебуває в Києві. До поліції звернувся з метою інформування.

Також за добу поліція зареєструвала три смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): у Переяславі, Помоклях (Ташанська ТГ) та Денисах (Ташанська ТГ).

Нагадаємо, що 20 жовтня на Переяславщині виявили труп чоловіка. Деталі події, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору