ЖИТТЯ

Погода на 24 жовтня: у Переяславі прогнозують і хмари, і дощ, і сонце

У Переяславі завтра буде мінлива погода. Максимальна температура – 14 градусів.

У понеділок, 24 жовтня, у Переяславі протягом доби буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ буде вночі та ввечері, близько 18:00. Опади – 0,2 мм. Найнижча температура буде вночі – 11 градусів тепла, а максимальна вдень – 14 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 85 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 жовтня – 10 годин 15 хвилин. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:30 а захід – о 17:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 22,8 градуса тепла, а найнижчу в 1920-му – 5 градусів морозу.

Народні прикмети:

24 жовтня вшановують пам’ять Пилипа, апостола від семидесяти. Якщо цього дня вранці випадав сніг, можна було очікувати студену зиму. Наші пращури казали: “Кичига і вороч (лопать водяного колеса) сперечаються. Селяни на млин молоти зерно возять” – з цього часу починали заготівлю борошна.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору