ЖИТТЯ

Уночі 30 жовтня переходимо на зимовий час: як слід переводити годинники

Україна переходить на зимовий час. Стрілки потрібно перевести на годину назад.

У ніч із суботи на неділю, 30 жовтня о 4:00, українці переходять на зимовий час. Тобто необхідно перевести стрілки годинників на одну годину назад. Таким чином наступна доба збільшиться на годину. У сучасних гаджетах час зміниться автоматично, не потрібно робити цього власноруч. Про це повідомляє Інформатор.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 “Про порядок обчислення часу на території України”. За традицією, стрілки зрушують восени та навесні – в останню неділю жовтня і останню неділю березня.

Першим ідейником переведення годинників став Бенджамін Франклін. Так, той самий, що є одним із батьків-засновників США. Він опублікував свою ідею економії часу в 1784 році, але подейкують, що Франклін зробив це жартома. Осучаснений перехід часу запропонував майже через сто років інший діяч – етимолог Джордж Вернон Хадсон.

Нагадаємо, що Інформатор порівняв вигляд Переяслава восени та влітку. Фоторепортаж дивіться за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору