ЖИТТЯ

Це не кіно, а реальне життя: анонс фіналу Кубка Переяславщини з футболу

Семенівка та “Дніпро” зустрінуться у фіналі Кубка Переяславщини з футболу вдруге поспіль. Хто фаворит?

Завтра, 29 жовтня, у Переяславі на стадіоні ім. В. Лобановського відбудеться фінальний матч Кубка Переяславщини з футболу. У ньому зустрінуться цьогорічний чемпіон Семенівка (Студениківська ТГ) та “Дніпро” (Дівички). Початок – о 14:00. Головним арбітром на цій грі працюватиме Андрій Середа. Інформатор згадує, як команди дістались до вирішального протистояння, та оцінює їхні шанси на перемогу.

На шляху до фіналу Семенівка не відчула особливих труднощів. У чвертьфіналі отримала, можливо, одного з найпростіших зі всіх можливих суперників – переяславські “Бурти”, які завершили чемпіонат на шостому, передостанньому, місці. Не викладаючись на повну, Семенівка здобула впевнену перемогу 3:1.

А от на Іванків із Бориспільської громади у півфіналі налаштувалась серйозніше. Вочевидь, семенівці до кінця не розуміли, чого можна очікувати від цієї команди, адже непоступливий “Переяслав” вона перемогла, нехай і в серії пенальті. Тож чемпіони тиснули у потрібні моменти, а коли іванківці втратили надію на успіх, просто довершили розгром – 7:1. Семенівка не просто вражає, а має лякати будь-якого суперника на Переяславщині. Коли цей колектив мобілізований та натхненний, він біжить і забиває, а зупинити його може лише фінальний свисток.

“Дніпро” ж подолав реальний шлях воїна, щоб дістатись до фіналу. Спочатку зустрівся із Вовчковом (Переяславська ТГ), який позбавив його сподівань на медалі чемпіонату. Здавалось, що і в Кубку Вовчків, який завершив першість четвертим (а “Дніпро” – п’ятим), виявиться сильнішим. Однак, програючи в ході зустрічі 0:1, “Дніпро” у другому таймі спромігся вирвати перемогу 3:1.

У півфінальному матчі проти переяславського “Матадора” все було навпаки. Справа йшла до сенсаційного розрому срібного призера чемпіонату-2022. “Дніпро” перемагав 3:0 і, здається, зарано побачив себе у фіналі. А футболісти “Матадора” вхопились за нагоду у вигляді призначеного в чужі ворота пенальті, скоротили відставання і почали тиснути. Дівичківська команда “посипалася”, у другій половині другого тайму її на полі не було. Тож, можливо, якби матч тривав не 90, а скажімо, 100 хвилин, то фіналістом став би “Матадор”. А так – 3:3, і в неймовірно тривалій серії пенальті кращим став “Дніпро” – 8:7.

Якби це був фільм і в його кульмінації у вирішальному бою зійшлись два герої, то один мав би розбитий вигляд, втомлений, майже знищений. Інший – повний сил, максимально підготовлений до бою, впевнений у перемозі. У таких випадках зазвичай якимось дивом перемагає перший, той, що ледь дихає. Інакше кому були б цікаві ті фільми? А ми з вами – у реальному житті, і тут не видно, за рахунок чого “Дніпро” може забрати кубок.

Торік у кубковому фіналі зустрілись ці ж суперники – Семенівка перемогла 4:1. Протягом цьогорічного чемпіонату Семенівка також обидва рази була сильнішою за “Дніпро” – 2:1 на виїзді та 4:2 вдома. Я б хотів навіть штучно нагнати інтриги майбутньому фіналу, щоб на трибунах зібралось якомога більше вболівальників. Але зачепитись немає за що. Тут би й найкращі голлівудські сценаристи не впорались.

Нагадаємо, що в Переяславі минулої суботи відбувся турнір з гирьового спорту пам’яті Бориса Сонька. Результати дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору