ЖИТТЯ

“Дніпро” програв Вовчкову і випав із боротьби за “бронзу”: огляд туру чемпіонату Переяславщини з футболу

Вовчків чи “Переяслав” стане “бронзовим” призером футбольного чемпіонату? Все вирішить “Переяслав”.

Вчора, 1 жовтня, відбувся останній, 14 тур, чемпіонату Переяславщини з футболу. Однак він офіційно не завершив турнір. Залишилось провести відкладену гру між “Переяславом” та “Дніпром”. Вона має значення не лише щодо підсумкового розміщення команд, а навіть щодо боротьби за бронзові медалі. Інформатор розповідає деталі.

“Дніпро” (Дівички) – Вовчків (Переяславська ТГ) 0:2 (Антоненко, 7, Запісочний, 75)

Перед останнім туром шанси на “бронзу” мали Вовчків, “Переяслав” та “Дніпро”. Той, хто програвав у цьому матчі, автоматично випадав із боротьби за медалі. Тобто для “Дніпра” це був перший із можливих двох фіналів, а для Вовчкова – єдиний.

Суперникам не було чого втрачати, однак, здається, із таким налаштування на поле вийшли лише вовчківчани. Попри те, що “Дніпро” більше володів м’ячем, частіше перебував на чужій половині поля, Вовчків був гострішим. Атаки гостей були рідкіснішими, але небезпечнішими. Це й трансформувалося у два забиті м’ячі. Натомість, у захисті вони відпрацювали грамотно – як для рівня нашого районного чемпіонату, бездоганно.

Тож із 19 очками Вовчків посідає третє місце. Він провів усі свої матчі, тому вплинути на турнірну ситуацію вже не може. “Дніпро” залишився із 15 очками, і навіть перемога над “Переяславом” через тиждень не дасть змоги наздогнати трійку лідерів.

“Переяслав” – “Матадор-Університет” (Переяслав) 5:3 (Столяренко, 8, 37, 79, Лихота, 40, 90 – Кривенко Ю., 5, Чабаненко, 70, Великодній, 87)

Якби “Переяслав” програв, то Вовчків міг святкувати “бронзу” вже вчора. І такий результат насправді не був би сенсацією – “Матадор” сильніший та стабільніший, про що свідчить турнірна таблиця (друге місце та 24 очки). Втім, гості вже не мали турнірної мотивації, а от у “Переяслава” вона зашкалювала. Тут точно – “пан або пропав”. Відіграли господарі на 120% і заслужено перемогли.

Особливо виклався нападник “Переяслава” Владислав Столяренко – оформив хет-трик, вів команду за собою. Якби і він, і його колектив так провели весь сезон, то ми б говорили не про боротьбу за “бронзу”, а про “срібло” чи, може, й “золото”.

Тепер все в руках чи то пак ногах футболістів “Переяслава”. Їм необхідно перемагати “Дніпро” з будь-яким рахунком і забирати “бронзу”. Дівичківцям вже нічого ловити, тому завдання може спроститися. Хіба що вони все ж захочуть показати перевагу над принциповим суперником. Якщо “Дніпро” переможе з різницею, більшою аніж один м’яч, то буде четвертим, а “Переяслав” – п’ятим.

“Бурти” (Переяслав) – Лецьки (Циблівська ТГ) +:-

Лецьки прогнозовано із 0 очок завершили чемпіонат. “Бурти” назбирали їх аж 12, однак цього не вистачило, щоб піднятися вище шостого місця.

Нагадаємо, що Семенівка із 34 очками стала чемпіоном. “Матадор” із 24 очками – “срібний” призер.

Віталій Усик

Нагору