ЖИТТЯ

“Переяславська осінь-2022”: гирьовики з Полтавщини показали найкращі результати

У Переяславі відбувся всеукраїнський турнір з гирьового спорту. Таким чином вшанували пам’ять Бориса Сонька.

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі 22 жовтня відбувся всеукраїнський турнір з гирьового спорту “Переяславська осінь-2022” пам’яті почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька. У ньому взяли участь понад пів сотні спортменів та спортсменок. Змагались у п’яти категоріях. Виконували вправу “гвардійський ривок”: протягом 12 хвилин чоловіки підіймали 24-кілограмову гирю, а жінки – 16-кілограмову. Дозволено змінювати руку необмежену кількість разів. Інформатор повідомляє результати.

Серед чоловіків у ваговій категорії до 73 кілограмів перемогу здобув майстер спорту міжнародного класу Руслан Срібний із Полтавщини (291 підйом). Друге та третє місця посіли його земляки, майстри спорту Євген Остапчук та Олександр Свириденко (287 та 283 підйоми відповідно).

У категорії до 85 кілограмів серед чоловіків трійка лідерів має такий вигляд: перше місце – Заслужений майстер спорту Олег Коломієць із Полтавщини (313 підйомів), друге – майстер спорту міжнародного класу Генадій Тимофєєв із Кропивницького (309 підйомів), третє – Заслужений майстер спорту Ігор Гавришко із Полтавщини (302).

Серед чоловіків понад 85 кілограмів найкращий результат показав майстер спорту Володимир Кукльківський із Києва (311). Друге місце посів Валерій Коломієць із Полтавщини (303), а третє – його земляк, кандидат у майстри спорту Віталій Кривич (287).

Найкращою серед жінок у ваговій категорії до 63 кілограмів стала кандидатка у майстри спорту Любов Фаренюк із Полтавщини (269). На другому місці опинилась ще одна кандидатка у майстри спорту з Полтавщини – Єлизавета Мирна (262). Третьою стала кандидатка у майстри спорту Олена Короткова із Київщини (238).

А у ваговій категорії понад 63 кілограми трійку лідерок повністю склали спортсменки із Полтавщини: перша – майстер спорту Дарія Явір (256), друга – кандидатка у майстри спорту Катерина Зуєва (255), третя – Катерина Сулименко (222).

Переможці та призери отримали медалі, кубки та грошові винагороди (3000, 2000, 1000 гривень у залежності від місця). Завдяки спонсорам гирьовики не мали робити внесків для участі в турнірі. Натомість, тим, хто діставався до Переяслава здалеку, навіть компенсували дорожні витрати.

Нагадаємо, що в Переяславі Ніна Гаєвська провела для жінок тренінг із самозахисту з елементами Wen-Do. Як це було, дивіться за посиланням.

Фото: Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору