ЖИТТЯ

В одному матчі – драма, в іншому – бойовик: огляд півфіналів Кубка Переяславщини з футболу

Інтрига, серія пенальті, бійка, емоції. Ось цим запам’ятаються півфінали Кубка Переяславщини з футболу.

Вдруге поспіль у фіналі Кубка Переяславщини з футболу зустрінуться Семенівка та “Дніпро”. У півфінальних матчах 22 жовтня вони здолали Іванків та “Матадор” відповідно. Протистояння відрізнялись за своєю інтригою, однак напружено було в обох. Інформатор розповідає деталі.

“Дніпро” (Дівички) – “Матадор-Університет” (Переяслав) 3:3 (Медуниця, 27, Герасько, 46, Дарда, 52 – Вілим, 54, Кузьменко, 67, Євпак, 81) Пенальті – 8:7

“Дніпро” не був фаворитом цього протистояння – протягом регулярного чемпіонату “Матадор” був кращим і в очних протистояннях, і у підсумковій турнірній таблиці (друге місце проти п’ятого). Але на користь дівичківської команди грав один момент – вона наче створена для кубкових змагань. Торік дійшла до фіналу, впевнено розбивши на своєму шляху Дем’янці (Переяславська ТГ) 4:1.

Тепер подібні негативні емоції відчув “Матадор” – у другому таймі він поступався 0:3. Гравці переяславської команди, схоже, самі не вірили у те, що ще реально відігратись. Тому після того, як скоротили відставання ударом з пенальті, особливо не раділи, як і дівичківці, – не сильно засмутились. Втім, це стало саме тією ниточкою надії, за яку схопився “Матадор” і витягнув себе із небуття. Він так притиснув “Дніпро” до власних воріт, що 3:3, які зафіксував фінальний свисток, – це ще успіх для дівичківців, мали би програвати.

Чи не найкращий матч футбольного сезону завершився гідною йому серією пенальті. Після перших десяти ударів рахунок був 4:4, тож слід було продовжити серію до першої невдачі. Її припустився вже на дев’ятому пострілі від “Матадора” Роман Кривенко – голкіпер парирував його удар.

“Дніпро” стрибнув вище голови. Щоб перемогти у фінальному матчі Семенівку, навіть дива буде замало. Рік тому вона не мала проблем у вирішальній грі з “Дніпром” – 4:1.

Семенівка (Студениківська ТГ) – Іванків (Бориспільська ТГ) 7:1 (Хобта, 13, Петровський, 24, 66, Дадаєв, 46, Висоцький, 71, Корначук, 80, Бурлай, 85 – Аранський, 50)

Про цей матч не було б чого писати, окрім того, що, мабуть, на щастя, “Переяслав” не опинився на місці Іванкова. Здається, Семенівка здатна влаштувати такий розгром будь-якій команді нашої першості, якщо дуже захоче. Але емоцій цьому протистоянню додали вболівальники. У першому таймі один із них навіть вибіг на поле, щоб емоційно висловити свої претензії чи то арбітру, чи то гравцеві однієї із команд. У підсумку суддя Владислав Столяренко ненадовго зупинив гру, активного фаната вивели з поля, а потім розбірки продовжились на трибунах. Справа дійшла до реальної бійки.

Адекватна частина аудиторії в цей момент лише задумалась про необхідність наявності наряду поліції на матчах чемпіонату та Кубка з футболу. Це було б доречно не лише для того, щоб заспокоювати вболівальників у таких ситуаціях, а й щоб не допускати до цього. Скажімо, правоохоронці мали б контролювати, аби на трибунах не вживали алкогольних напоїв. Все-таки центральний міський стадіон – це, по-перше, публічне місце, а по-друге, хочеться, щоб на футбол можна було прийти із сім’єю й просто відпочити, а не слухати матюччя та бачити агресію від дорослих чолов’яг.

Як виняток, вважатимемо цей випадок припустимим. Він, як-не-як, стане одним із найяскравіших у сезоні-2022.

Нагадаємо, що в Переяславі відбувся турнір з гирьового спорту пам’яті Бориса Сонька. Результати дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору