ЖИТТЯ

Чому 29 жовтня вранці не було відключень світла

Чому не було віялових відключень? Пояснення.

Вранці, 29 жовтня, диспетчерський центр “Укренерго” не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів, оскільки в цьому не було необхідності та пік споживання був на 4,6% нижче, ніж напередодні в п’ятницю. Про це повідомили у пресслужбі Укренерго, передає Інформатор.

Як зазначають в Укренерго, тепла погода та вихідний день сприяли тому, що зранку українці спожили електроенергії менше, ніж в цей самий час у попередні дні.

“Ці дві речі разом запобігли загрозі перевантаження мереж і допомогли збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів. На вихідних споживання знижується за рахунок того, що не працює більшість офісів, і багато людей загалом починає користуватися електрочайниками, плитами тощо пізніше, ніж в робочий день. Це реальний показник того, як споживачі самі знижують споживання електроенергії”,– йдеться в повідомленні.

Однак в Укренерго попередили, що у вечірній пік споживання можуть бути застосовані обмеження через збільшення навантаження на мережу. Також закликали свідомо зменшити користування потужними електроприладами ввечері з 17:00 до 23:00. Не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенести користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору