Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Дніпро” виграв кубок Переяславщини з футболу: у фіналі сенсаційно розгромив Семенівку

“Дніпро” виграв кубок Переяславщини з футболу. Як це було?

Дівичківський “Дніпро” став володарем кубка Переяславщини з футболу. У фінальному матчі сьогодні, 29 жовтня, на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі він переміг чемпіона району, переможця Кубка-2021 Семенівку зі Студениківської громади. Завершилось протистояння із сенсаційним розгромним рахунком 5:2. Як це було, розповідає Інформатор.

Попри те, що фінал не був надто інтригуючим, оскільки Семенівка видавалась явним фаворитом, на трибунах зібралось багато глядачів – близько 350. Серед них – голови трьох громад Переяславщини: Студениківської – Марія Лях, Дівичківської – Олександр Слюсар та Переяславської – Вячеслав Саулко. Лях, як відомо, не є великою прихильницею спорту №1, але нагода нагородити команду своєї громади золотими медалями не щодня випадає. Але й не цього разу. Дівичківці зробили все, щоб порадувати Слюсара.

А починалось все не дуже обнадійливо для “Дніпра”. Вже на четвертій хвилині найкращий бомбардир чемпіонату Переяславщини-2022 (13 м’ячів) Петро Висоцький вивів Семенівку вперед. Здавалось, що це початок чергового великого розгрому. Можливо, так подумали і семенівці, тому дещо розслабилися. Втім, “Дніпро” не розкис після пропущеного м’яча і зрівняв рахунок. Андрій Дарда на 18 хвилині реалізував пенальті. А через 10 хвилин Ярослав Скрипник вивів андредога вперед. І тут вже стало зовсім цікаво. Команда, яка цього року посіла аж п’яте місце в чемпіонаті, яка програла сім матчів, при п’яти перемогах у першості, яка жодного разу цьогоріч не обігрувала Семенівку, вийшла вперед у фіналі Кубка.

А в другому таймі стало ще сенсаційніше – “Дніпро” пішов у відрив. На 47 хвилині Дарда оформив дубль – 3:1. Що сталось із Семенівкою, незрозуміло. Але сьогодні вона проводила один із найгірших, якщо не найгірший матч. Колектив, який зазвичай змітає всіх на шляху, був розгублений. Футболісти припускались дитячих помилок, а захисту не мав в принципі. Проте Семенівка все ж забила вдруге – автогол записали на рахунок Михайла Григораша.

На хвильку здалось, що інтрига скоріше жива, аніж мертва. Але її холоднокровно прикінчив Артем Килипенко, який вийшов у “Дніпра” на заміну. На 80 та 82 хвилинах він оперативно оформив дубль. Останній м’яч взагалі залетів за комірець Юрію Галайтаті, таким чином поставивши масну крапку в цьому фіналі. Семенівка протягом сезону не пропускала більш ніж два м’ячі за матч, а тут – 5. Могло бути й більше, бо “Дніпро” продовжував небезпечно атакувати, а Семенівка лише чекала, коли ця гра завершиться. Сама вона нічого в атаці придумати не могла.

На церемонію нагородження більшість футболістів Семенівки не вийшла. Медалі забрали капітан та представник команди. Переможені якомога швидше покинули стадіон. “Дніпро” ж нагороджували голова федерації футболу Переяславщини Владислав Столяренко та голова Дівичківської ТГ Олександр Слюсар. Очільник громади навіть розчулився від успіху сільської команди (у цьому випадку всім відомо, що він великий фанат футболу). Кубок над головою підняв капітан Павло Товкач.

Семенівка (Студениківська ТГ) – “Дніпро” (Дівички) 2:5 (Висоцький, 4, Григораш (АГ), 72 – Дарда, 18, 47 Скрипник, 28, Килипенко, 80, 82)

Нагадаємо, що торік у фіналі Кубка зустрілись ці ж команди. Тоді впевнену перемогу здобула Семенівка.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору