Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як жителі Переяслава ставляться до Хелловіну: опитування на вулицях міста

Чи будуть переяславці відзначати Хелловін? Як ставляться до святкувань під час воєнного стану? Ми запитали.

Хелловін (Halloween) – свято, яке відзначають щороку 31 жовтня. Найбільшу популярність має за кордоном, зокрема, Великобританії, США, Канаді. Після прийняття християнства його святкували як “надвечір’я Дня всіх святих”. За традицією, цього дня люди тематично прикрашають свої домівки, подвір’я та вулиці, відвідують костюмовані вечірки, роблять ліхтарі з гарбузів, пригощають дітей солодощами.

В Україні це свято теж поширене, але більшість його все ж не відзначає. Журналісти Інформатора вирішили дізнатись у жителів Переяслава, як вони ставляться до Хелловіну та чи доречно його відзначати у період воєнного стану?

Виявилось, що більшість людей нейтрально або позитивно відгукується щодо цього свята. Люди вважають, що в колі друзів та сім’ї все ж можна провести цей день. Є думки, що для дітей це чудова нагода зробити маленьке свято та відволіктись. Деякі все ж проти таких святкувань, кажуть, що зараз це не доречно.

Нагадаємо, що торік Інформатор активно відзначав Хелловін. Приміром, перетворив офіс на цікаву фотозону. Який вигляд це мало, дивіться за посиланням.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

 

Нагору