ЖИТТЯ

Погода на 30 жовтня: у Переяславі весь день буде хмарно

У Переяславі протягом дня буде хмарно. Максимальна температура – 14 градусів.

У неділю, 30 жовтня, у Переяславі весь день буде хмарно. Без опадів. Найнижча температура буде ввечері, о 21:00, – 11 градусів тепла, а максимальна вдень – 14 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 6-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 63 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 30 жовтня – 9 годин 54 хвилини. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:40 а захід – о 17:34.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1960 році – 17,8 градуса тепла, а найнижчу в 1920-му – 16,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

30 жовтня вшановують пам’ять святого пророка Осії, який мав дар звіщати про лиха. У цей час закінчувався літній шлях і починався зимовий: “На Осії колесо з віссю прощається, бо віз у заслінок поліз, а сани ще не зніс” – віз у сарай ставили, сани на світ витягували. А погоду передвіщали за зозулею: якщо вона кує на сухому дереві, то невдовзі буде мороз.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору