ЖИТТЯ

Ракетна атака на Київщині: є пошкодження критичної інфраструктури, постраждали люди, немає світла

Ракетна атака на Київщині. Що відомо?

Сьогодні зранку, 31 жовтня, російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Постраждали, зокрема, Київ та Київська область. Більшість ракет збили сили ППО. Однак ворог поцілив у об’єкти критичної інфраструктури. Через це без світла залишилась частина Київщини та столиці. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційні джерела.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба о 7:57 повідомив, що в області працює ППО. А о 8:37 сповістив про прильоти в одній із громад.

“Через масовані обстріли в області є пошкодження енергетичної інфраструктури. Без світла залишилася частина Київського регіону. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків. Також в регіоні вводяться екстрені відключення електроенергії! Підготуйтесь до тривалої відсутності електрики. Попередньо є один потерпілий, інформацію уточнюємо. Також є руйнування приватних будівель”, – написав Кулеба о 10:07.

У Києві також було чути вибухи. Мер столиці Віталій Кличко о 9:25 написав таке: “Енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкту, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві. Фахівці ДТЕК, НЕК “Укренерго”, разом з іншими екстреними службами й органами влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації”.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов підтвердив, що в області збивали ворожі ракети: “В одному із районів Київщини Силами протиповітряної оборони вже збито ворожі ракети.  Водночас внаслідок обстрілів і влучань окупантів маємо пошкоджені будівлі. Є потерпілі.  На місці працюють рятувальники та поліція. Фіксуємо наслідки ворожих обстрілів”.

Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що під час цієї атаки збили 44 ракети із пів сотні: “О 7:00 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. Із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область). 44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності Повітряне командування “Центр” – 18, Повітряне командування “Південь” – 12, Повітряне командування “Схід” – 9, Повітряне командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України – 5″.

Раніше ми повідомляли, як діятиме комендантська година на Переяславщині цього тижня.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору