ЖИТТЯ

На Київщині тривають стабілізаційні відключенння світла: повідомлення “Укренерго”

На Київщині й надалі періодично вимикатимуть світло. За яким графіком?

Із 6-ї ранку 2 листопада диспетчерський центр НЕК “Укренерго” надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання у форматі графіку погодинних відключень для споживачів у таких регіонах: Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Сумська, Харківська та Полтавська області. Про це повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

Графіки погодинних відключень передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, але за певним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області. Для Київщини такий графік оприлюднили ще вчора, хоча він і не відповідав тому, як насправді вимикали світло. Згідно з ним, на Переяславщині у середу, 2 листопада, електропостачання не має бути в такі часові проміжки: із 8:00 до 12:00; із 16:00 до 20:00; із 0:00 до 4:00. Повний графік – за посиланням.

“Обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів”, – зазначили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що сьогодні вночі українські війська збили 6 дронів-камікадзе, які летіли у бік Києва. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору