ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте реліш із солодкої моркви

Реліш зі свіжої моркви підійде для подачі на свіжоспеченому хлібі чи круасані. Також його можна використовувати як соус до салату з м’ясними копченостями.

Реліш – це група соусів, що з’явилися в колонізованій британцями Індії в період з 1858 по 1947 роки. Термін придумали британські кухарі, щоб надати соусам більшої вишуканості, а слово relaissier зі старофранцузької означає “смак”. Пізніше словом “реліш” почали називати соуси, інгредієнти яких досить грубо нарізані. Найпопулярнішим на сьогодні є реліш з маринованих огірків, котрий подають у ресторанах швидкого харчування США та Канади.

Інформатор. розповість рецепт приготування релішу з моркви.

Інгредієнти:

  • 1 білоголова капуста
  • 5 огірків
  • 6 зелених помідорів
  • 5 морквин
  • 3 жовті ріпчасті цибулини
  • сіль, трави, спеції
  • 4 склянки води
  • 3 склянки білого винного оцету
  • 1 ст. л. селерової солі
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах
  • 6 склянок цукру
  • 2 ч. л. меленої гірчиці
  • 1 ст. л. куркуми
  • пшеничне борошно

Приготування:

  1. Змішайте дрібно нарізану капусту, нарізані дрібними кубиками огірок, помідор, моркву, цибулю та сіль для маринування у великій мисці.
  2. Дайте постояти 2 години. Ретельно промийте суміш холодною водою, злийте і відіжміть, щоб видалити зайву рідину.
  3. Змішайте овочі з водою та оцтом у великій каструлі. Доведіть суміш до кипіння і дайте покипіти 1 годину.
  4. До овочів додайте сіль селери, насіння гірчиці та цукор. Змішайте гірчицю, куркуму та борошно в мисці.
  5. Обережно влийте 2 столові ложки окропу в гірчичну суміш, перемішайте в пасту.
  6. Додайте пасту назад в киплячу овочеву суміш, варіть і помішуйте до загустіння, ще приблизно 5 хвилин. Перед використанням повністю охолодіть в холодильнику.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Нагору