Реліш зі свіжої моркви підійде для подачі на свіжоспеченому хлібі чи круасані. Також його можна використовувати як соус до салату з м’ясними копченостями.
Реліш – це група соусів, що з’явилися в колонізованій британцями Індії в період з 1858 по 1947 роки. Термін придумали британські кухарі, щоб надати соусам більшої вишуканості, а слово relaissier зі старофранцузької означає “смак”. Пізніше словом “реліш” почали називати соуси, інгредієнти яких досить грубо нарізані. Найпопулярнішим на сьогодні є реліш з маринованих огірків, котрий подають у ресторанах швидкого харчування США та Канади.
Інформатор. розповість рецепт приготування релішу з моркви.
Інгредієнти:
- 1 білоголова капуста
- 5 огірків
- 6 зелених помідорів
- 5 морквин
- 3 жовті ріпчасті цибулини
- сіль, трави, спеції
- 4 склянки води
- 3 склянки білого винного оцету
- 1 ст. л. селерової солі
- 1 ст. л. гірчиці в зернах
- 6 склянок цукру
- 2 ч. л. меленої гірчиці
- 1 ст. л. куркуми
- пшеничне борошно
Приготування:
- Змішайте дрібно нарізану капусту, нарізані дрібними кубиками огірок, помідор, моркву, цибулю та сіль для маринування у великій мисці.
- Дайте постояти 2 години. Ретельно промийте суміш холодною водою, злийте і відіжміть, щоб видалити зайву рідину.
- Змішайте овочі з водою та оцтом у великій каструлі. Доведіть суміш до кипіння і дайте покипіти 1 годину.
- До овочів додайте сіль селери, насіння гірчиці та цукор. Змішайте гірчицю, куркуму та борошно в мисці.
- Обережно влийте 2 столові ложки окропу в гірчичну суміш, перемішайте в пасту.
- Додайте пасту назад в киплячу овочеву суміш, варіть і помішуйте до загустіння, ще приблизно 5 хвилин. Перед використанням повністю охолодіть в холодильнику.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.