ЖИТТЯ

“Дає киянам силу жити, граючи на фортепіано”: Ігор Янчук з Переяслава у сюжеті СТБ

Ігор Янчук із Переяслава поділився своєю історією у випуску СТБ. Він грає на фортепіано щосуботи на вулицях Києва. 

Ігор Янчук із Переяслава у переддень Дня піаніста поділився своєю історією у сюжеті Вікна-новини. Зараз щосуботи чоловік дає концерти просто неба, грає твори композиторів, сучасників і дарує людям емоції з мирного життя. Про це повідомляє Інформатор.

– Мені завжди подобалось грати на вулиці набагато більше ніж в приміщеннях, і перші такі вуличні експерименти я пам’ятаю робив ще у 2013 році у своєму рідному місті Переяславі.

Ігор називає себе аматором бо немає вищої музичної освіти, майстерність здобував самотужки, надихався творами італійця Людовіко Ейнауді, саме тими,які сьогодні так любить в його виконанні київська публіка.

Виконавець пригадав і перший свій концерт у столиці: “Це був холодний день, людей було не так багато, але я пам’ятаю китайця який проходив мимо, ми майже не знали один одного в плані мови, спілкувались музикою, от він був просто в захваті, і цей захват передався мені”.

Чоловік по-особливому почав ставитися до своєї справи з початком війни, на весні тільки-но на дворі потеплішало він відкрив музичний сезон незважаючи нінащо.

“Люди, що поруч відкривають свої балкони та вікна для того аби музика залітала в їх дім, а інколи і просто виходять сюди і слухають. Не вистачає не тільки фортепіанної музики, але і живої, тому що це асоціації із звичайним життям у багатьох киян” – ділиться музикант.

Нагадаємо, що українці у “Дії” обрали трійку суддів нацвідбору на “Євробачення-2023”. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору