ЖИТТЯ

Українці у “Дії” обрали трійку суддів нацвідбору на “Євробачення-2023”

Українці протягом тижня голосували за кандидатів журі нацвідбору пісенного конкурсу “Євробачення-2023”. Хто став фаворитами?

Впродовж тижня із 31 жовтня до 7 листопада українці могли віддати свій голос за одного з дев’яти зіркових кандидатів у крісло журі нацвідбору пісенного конкурсу “Євробачення-2023”. В опитуванні у застосунку “Дія” взяли участь понад пів мільйона користувачів. Найбільше голосів отримали Тарас Тополя (17,41%), Джамала (15,71%) та Юлія Саніна (15,7%). Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України. Голосування за склад журі нацвідбору конкурсу проходило вперше в історії, передає Інформатор.

Серед претендентів були Джамала, Dzidzio, Тіна Кароль, Злата Огневич, Катерина Павленко (Monokate), Юлія Саніна, Костянтин Томільченко, Тарас Тополя, Валерій Харчишин.

Коротко про трійку переможців голосування

  • Тарас Тополя – лідер гурту “Антитіла”, доброволець 130-го батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Волонтер, співзасновник благодійного фонду “Антитіла”.
  • Джамала – співачка та авторка пісень. Володарка “Нагороди за визначне лідерство артиста” від Атлантичної ради США 2022 року та переможниця Пісенного конкурсу “Євробачення-2016”.
  • Юлія Саніна – фронтвумен рок-гурту “The Hardkiss”. Авторка пісень, композиторка. Була у журі та наставницею талант-шоу “X-Фактор”, учасницею телешоу “Танці з зірками”.

Тепер обрані кандидати мають підписати офіційну угоду, і тільки після цього трійку журі оголосять публічно. І вже 17 грудня у фіналі нацвідбору оберуть того, хто представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення у 2023 році.

Нагадаємо, що Київ претендує на звання “найрозумнішого” міста світу. Деталі дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору