ЖИТТЯ

На Київщині 8 листопада застосують планові графіки відключення світла

На Київщині світло будуть вимикати за плановим графіком. Але можливі і аварійні відключення. 

8 листопада, протягом доби будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Про це повідомила пресслужба “Укренерго”, передає Інформатор.

Переяславщина потрапила до другої групи відключень, відповідно 7 листопада, згідно із графіком погодинних відключень, без світла вона залишатиметься у такі часові проміжки: із 4:00 до 8:00, із 12:00 до 16:00 та із 20:00 до 00:00.

З повним графіком можна ознайомитись за посиланням.

Однак обленерго можуть проводити екстрені обмеження споживання, застосовуючи графіки аварійних відключень. Такі заходи необхідні, щоб уникнути дефіциту та не допустити перенавантаження високовольтної інфраструктури.

“Допоможіть енергетикам тримати баланс в енергосистемі, пошкодженій ворожими обстрілами. А саме: дотримуйтеся ощадливого споживання електроенергії та не вмикайте одночасно в мережу декілька потужних електроприладів впродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Поки ви економите, енергетики працюють над відновленням енергетичної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Переяславі діє творча спілка майстрів “Мистецтво життя”. Чим зараз займаються майстрині, дізнавайтесь у відеосюжеті.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору