ЖИТТЯ

“Укрпошта” випустить марку, присвячену звільненню Херсона

“Укрпошта” випускає нову марку. Її присвятили звільненню Херсона.

У п’ятницю, 11 листопада, “Укрпошта” анонсувала випуск нової поштової марки. На підтримку ЗСУ, які звільнили місто від окупантів, та херсонців, які цього чекали, вже скоро у продажі з’явиться символічна марка “Херсон – це Україна!”. Набір включає марковий аркуш, художній конверт та листівку. Автор випуску – Андрій Сагач. Про це повідомила пресслужба компанії, передає Інформатор.

“Ми готувалися заздалегідь. Захоплювались нескореними херсонцями, коментували та вдосконалювали ескіз, із завмиранням серця стежили за просуванням ЗСУ, сподівались, нескінченно скролили стрічку новин, омріювали день, коли у місті знову майорітиме український прапор, – і ось, з невимовною любов’ю до наших людей презентуємо новинку”, – йдеться в повідомленні.

  • Тираж – 150 000 екземплярів.
  • Номінальна вартість – U, ціна – 12 грн за марку або 72 грн за аркуш з 6 марок.
  • Дату введення в обіг повідомлять пізніше.
  • До марки також випустять конверт “Перший день”, немаркований художній конверт та картку.

Зробити передзамовлення можна тут.

Основним елементом марки є скибка кавуна, на якій зображені сюжети, що супроводжували тимчасову окупацію міста: мирні мітинги, будівлі у вогні, тортури. Насіння має вигляд ракет, якими російські загарбники безжально обстрілюють Херсонщину. На аркуші видніється мапа із позначенням звільненого Збройними силами України Херсона, міста-героя. На художньому конверті й листівці проілюстровані протести жителів.

“Це перша поштова марка, яка присвячена місту-герою, після якої однозначно з’являться й інші героїчні міста. І хоч офіційно ще не оголошено про звільнення Херсону, за старою доброю традицією, започаткованою ще з кораблем, – іноді марки виходять на пару днів раніше події”, – написав гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Зазначимо, що 11 листопада Збройні сили України увійшли в Херсон. Фото українських військових з геовідміткою “Херсон, Шуменський” облетіло соціальні мережі. Шуменський – це мікрорайон у західній частині Херсона. Тим часом місцеві жителі виходять на вулиці з прапорами України в очікування ЗСУ.

Нагадаємо, що “Укрпошта” також випустила марку “Кримський міст на біс!”. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору