ЖИТТЯ

Команда університету Переяслава у Туреччині доносить правду про війну

Представники переяславського університету вирушили до Стамбула. Чим там займаються?

Представники Університету Григорія Сковороди у Переяславі на чолі з ректором Віталієм Коцуром цього тижня поїхали до Стамбула, що в Туреччині, у рамках міжнародного проєкту “Виявлення та спільне використання моральних і загальнолюдських цінностей”. Це стало можливим завдяки співпраці Стамбульського фонду науки і культури з переяславським університетом. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт вишу.

Програма українсько-турецького співробітництва започаткована ще у 2019 році. Створили її для реалізованих та подальших спільних проєктів у галузі освіти, науки і культури, розширення співпраці між установами.

“Під час повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації знищується все те, що є фундаментом і носієм українських і загальнолюдських цінностей. Уже на початку проєкту починаєш відчувати ефект дежавю, адже на подібному заході у 2017 році ми говорили про проблеми сирійських біженців і тієї страшної війни, але не повною мірою розуміли її сутність. Сьогодні саме час на всіх рівнях підіймати питання відповідальності держави-терориста за злочини проти людства”, – написав у Facebook Віталій Коцур.

Студентки-учасниці проєкту розповіли пресслужбі вишу, що зараз відвідують та дивляться презентації, грають в ігри, знайомляться з культурою та пам’ятками міста, слухають національну музику, куштують турецькі страви, також представляють українські звичаї та культуру. Не оминули і тему 300-річчя з дня народження філософа Григорія Сковороди.

Також українська делегація у перервах між основними заходами наполегливо працює над тим, аби доносити світовій спільноті правду про війну, нашу боротьбу, волонтерство і єднання.

Нагадаємо, що до університету Переяслава приїде психолог Спартак Суббота. Як потрапити на зустріч, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору