Хачапурі по-аджарськи – одна з найсмачніших візитівок грузинської кухні. Спробуйте приготувати.
Якщо є одна страва, яка ілюструє любов до Грузії, то це, однозначно, хачапурі. Хачапурі – смачна і ароматна випічка, яка поєднує в собі пухке солодке тісто та багатьма улюблений сир. Страва надзвичайно ситна та нікого не залишить байдужим. В кожному куточку Грузії господині печуть ці коржі на свій лад. Інформатор пропонує спробувати традиційне хачапурі по-аджарські.
Інгредієнти:
- 100 мл теплого молока
- 180 мл води
- 1 чайна ложка активних сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- 400 г пшеничного борошна
- 2 столові ложки вершкового масла
- 450 г сиру сулугуні
- 150 г сиру кисломолочного
- 2 курячі яйця
- 4-5 яєчних жовтків
- 1 чайна ложка солі
Приготування:
- Налийте тепле молоко та воду в невелику ємність і додайте дріжджі, цукор та сіль. Дайте постояти, допоки всі компоненти не розчиняться.
- Помістіть борошно у велику миску, а в центрі сформуйте отвір. Додайте дріжджову суміш, масло або олію. Акуратно перемішайте руками або дерев’яною ложкою, щоб з’єднати, і сформуйте тісто у кулю. Замісіть м’яке тісто, яке не прилипатиме до рук. Злегка змастіть велику миску олією, помістіть всередину тісто і накрийте рушником. Дайте піднятися протягом 2 годин при кімнатній температурі.
- Сулугуні натріть на крупній тертці і додайте кисломолочний сир. Поєднайте суміш сирів з двома яйцями. Перемішайте всі інгредієнти разом і відкладіть.
- З цієї кількості тіста вийде 4 хачапурі, тому розділіть його на 4 однакові кульки та розкатайте до форми овалу. Всередину покладіть начинку та сформуйте човники. Краї тіста змастіть жовтком.
- Нагрійте духову піч до 200-230°С та випікайте хачапурі по-аджарськи у режимі конвекції 15-20 хвилин.
- Коли сирні човники під’румянились, дістаньте їх та вбийте в центр по одному яйцю. І допікайте у духовці ще 1-2 хвилини, щоб жовток прогрівся.
- Дістаньте хачапурі з духовки, зверху кожен залийте 1 столовою ложкою вершкового масла і подавайте гарячим.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.