ЖИТТЯ

Ганну Іфтоді поновили на посаді директорки мистецької школи Переяслава, але вона відмовилась

Ганну Іфтоді поновили на посаді директорки мистецької школи Переяслава – вона виграла суд. Проте від посади відмовилась.

11 листопада Ганну Іфтоді за рішенням суду поновили на посаді директорки Переяславської мистецької школи імені Петра Сениці. А звільнили її ще 16 квітня 2021 року “у зв’язку з вчиненням аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи”. 3 грудня того ж року суд визнав це рішення незаконним. Про це повідомляє Інформатор.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич 14 листопада розповів Інформатору, що ухвалу суду виконали, офіційно поновивши на посаді Ганну Іфтоді, однак вона відмовилась від цього.

– Ганна Іфтоді вирішила займатись педагогічною діяльністю. Тож у день поновлення на посаді написала заяву про звільнення з неї. Вона залишилась працювати педагогом в мистецькій школі – вчителем вокалу. Директор мистецької школи Вадим Ноздровський залишається на своїй посаді, – пояснив Шуткевич. Також він додав, що всі компенсації, передбачені рішенням суду, будуть виплачені Ганні Іфтоді.

Що цьому передувало

Ганна Іфтоді була директором мистецької школи із 1 вересня 2014 року. Її звільнили 16 квітня 2021-го “у зв’язку з вчиненням аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи” на підставі п. 3 ч. 1 ст. 41 КЗпП України. Позивачка вважала це рішення незаконним, а сам наказ протиправним, адже “ніякого аморального проступку вона не вчиняла”. У позові вказала, що має добру репутацію, завжди користувалась повагою серед працівників школи та інших осіб, а звільнили її без будь-якого пояснення чи дослідження обставин проступку. До того ж “наказ прийняли на підставі неіснуючого доручення голови Переяславської міської ради від 15 жовтня 2021 року”. При цьому, Іфтоді продовжувала працювати у школі на посаді вчителя.

У інтерв’ю Інформатору 7 червня 2021 року тодішня начальниця відділу культури Анна Скляренко розповідала таке: “Там була ситуація, що дитині з особливими освітніми потребами відмовили в навчанні. Були скарги батьків, педагога – так все закрутилося. Зараз Ганна Миколаївна має надію відстояти, на її погляд, правоту в суді”.

Суд визнав, що відповідач (відділ культури та туризму) не надав жодного доказу вчинення аморального проступку Ганною Іфтоді. Також не надав інформації щодо доручення голови Переяславської міської ради про звільнення. Наказ не містить інформації, за який саме аморальний проступок до позивача застосовується дисциплінарне стягнення, коли саме його вчинили. Тож суд дійшов висновку, що Іфтоді звільнили з посади безпідставно.

У судовому рішенні йдеться, що необхідно негайно скасувати наказ відділу культури та туризму міськради від 16 квітня 2021 року та стягнути з відділу культури 56 тисяч 908 гривень 44 копійки середнього заробітку за час вимушеного прогулу позивачки із 19 квітня до 3 грудня. Відповідно слід поновити позивачку на посаді.

Тим часом наприкінці червня 2021 року Вадим Ноздровський переміг у конкурсі на посаду директора мистецької школи. Його єдиним конкурентом був Сергій Омельницький.

Нагадаємо, що Валентин Шуткевич очолив міський відділ культури та туризму в жовтні 2022-го. Саме він замінив на посаді Анну Скляренко.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору